Ziua internaţională a tineretului

Ziua internaţională a tineretului, sărbătorită anual în 12 august încă din 1999, este promovată drept oportunitate de a face auzite vocile, acțiunile și inițiativele tinerilor, precum și implicarea lor în luarea deciziilor care îi vizează în mod direct.

Tinerii au un entuziasm aparte și un rol important în ceea ce privește schimbarea în bine a lumii. Sunt vocali, creativi, implicati, iar cand apare o problemă în jur, se mobilizează rapid și-si fac vocea auzită pe toate canalele sociale pe care le cunosc foarte bine. Nu este greu de observat că tinerii din România şi din întreaga lume s-au aflat în fruntea unor mişcări recente din ţările lor, creionând, astfel, tendinţe reale şi exprimând nevoia de schimbare, în diverse domenii.

Ce este, de fapt, tinerețea? … poate o stare de spirit ce dorești să nu se mai termine; este perioada în care simți că ai “imunitate” în ceea ce privește bătrânețea, bolile și chiar moartea. Tinerii au o mulțime de dorințe, își fac iluzii și speranțe în legătură cu viitorul; își doresc să schimbe lumea și, plini de energie, fac tot posibilul ca să reușească în viață. Cu toții avem nevoie de optimismul, bucuria și încrederea lor, dar, cel mai important, avem nevoie de implicarea lor activă în găsirea celor mai bune soluții, în promovarea unor valori și principii corecte.

Expoziţia cuprinde cărţi despre tinereţe şi tineret, antologii literare ale tinerilor creatori, reflecţii ale unor personalităţi despre vârsta tinereţii.

Documentare, realizare şi montare expoziţie bibliotecar Cristina Baciu, Sala de lectură