Aceasta este tema unei microexpoziţii de carte propusă şi oferită de Secţia de împrumut la domiciliu pentru luna august. Cum în jurul nostru, auzim mereu despre ordine şi organizare, despre managementul timpului, socotim ideea binevenită.
O viață organizată ne poate aduce numai beneficii. Pornind de la ideea că simplul fapt de a fi ordonat și a-ți organiza spațiul în care trăiești înseamnă să ai o minte mai organizată și idei mai clare, colega noastră a selectat în prezenta expoziție câteva cărți care ne răspund la întrebarea: Ce ar trebui să facem pentru a avea un stil de viață organizat?
Japoneza Marie Kondo, în revoluționara carte Magia ordinii, ne provoacă să facem din organizarea locuinței o artă. „Toți cei care au urmat metoda KonMari au reușit să mențină ordinea în casă cu rezultate deosebite. Ordinea acasă afectează pozitiv și celelalte aspecte ale vieții oamenilor, inclusiv munca și familia.”
„Scopul minimalismului nu este doar crearea unui spațiu de locuit mai primitor ci și transformarea gândirii ca să ai o viață mai împlinită și mai productivă.” ne spune Joshua Becker în Casa minimalistă.
Arhitecta Lu Wei, în cartea Cum să ai loc în casă ne învață cum să aranjăm locuința de așa manieră încât să ne simțim cu adevărat acasă, dar totodată ne împărtășește ideea că „Apartamentul nu e totul. Noi, cei care trăim în el suntem cei care contează cel mai mult.”
În Arta simplității, Dominique Loreau definește simplitatea ca fiind „uniunea perfectă dintre ceea ce este frumos și ceea ce este practic și potrivit” iar Shunmyo Masuno ne dă de înțeles, în Zen. Arta de atrăi simplu, că „Un stil de viață simplu
este frumos”.
Nu numai organizarea spațiului în care trăim duce la creșterea calității vieții ci și felul în care ne organizăm timpul!
Am selectat, de asemenea, câteva lucrări care încearcă să răspundă la întrebarea: Cum putem folosi cât mai eficient această prețioasă resursă? Octavian Pantiș, în Musai List, ne arată că dacă îi citești cartea vei câștiga timp, „ca să te bucuri mai mult de viață. Poate și bani, devenind mai productiv și
conștientizând mai bine ce anume îți dorești cu adevărat.”
Metoda Bullet Journal, a lui Ryder Caroll, prezintă un sistem de organizare extrem de popular. Autorul ne spune cum să folosim metoda lui pentru a urmări trecutul, a organiza prezentul și a proiecta viitorul.
Idee, documentare, realizare, selecţie şi prezentare de bibliotecar Mariana Caloinescu, Secţia de împrumut la domiciliu.
2 răspunsuri la “Expoziţia Stil de viaţă organizat”
… [Trackback]
[…] Read More to that Topic: blog.bjbv.ro/?p=5987 […]
… [Trackback]
[…] There you will find 29068 additional Info on that Topic: blog.bjbv.ro/?p=5987 […]