Recenzie de carte – House of Hollow de Krystal Sutherland

Teodora Nagy este o elevă de clasa a XI-a de la Colegiul Naţional Ioan Meşotă Braşov, pasionată de lectură şi interesată de o carieră în domeniul cărţilor şi publicaţiilor editoriale. Biblioteca noastră i-a propus să îşi încerce talentul şi să îşi perfecţioneze abilitatea de a rezuma, descrie, prezenta, critica cărţile citite. Aceasta este a patra recenzie a voluntarei secţiei engleze a bibliotecii noastre, despre romanul de mister şi groază al scriitoarei australiene Krystal Sutherland.

Iată cum este descrisă cartea de editor:

Tulburător de fermecătoare. Insuportabil de frumoase. Inexplicabil de periculoase. Faceți cunoștință cu surorile Hollow! Toată lumea știe că Iris, Vivi și Grey sunt ciudate. De când au dispărut de pe o străduță din Scoția, când erau mici, doar ca să revină peste o lună, fără nicio amintire despre ce li se întâmplase, tot felul de evenimente stranii și sinistre par să le urmărească. Și se schimbă. Părul le devine alb. Ochii li se înnegresc. Și le este mereu foame. 


Zece ani mai târziu, Iris visează la o viață normală în timp ce așteaptă cu nerăbdare să termine liceul – ceva ce surorile ei faimoase și pline de strălucire, care cutreieră lumea, n-au reușit. Dar când Grey dispare fără urmă, lăsând indicii bizare, Iris și Vivi trebuie să o găsească. Și nu sunt singurele care o caută. 
Pe măsură ce amintiri urâte și imposibile încep să-și croiască drum la suprafață, surorile Hollow descoperă că nu sunt tocmai ce par a fi și că noaptea este într-adevăr plină de lucruri oribile și întunecate.

Am adorat cartea aceasta, în principal pentru că m-a dezgustat atât de tare! Am citit House of hollow prin vară, când nu eram încă absolut deloc familiară cu genul horror de literatură. Dar acest roman este perfect pentru orice persoană care vrea să se simtă speriată, dezgustată, dar să poată să doarmă noaptea. Conține puțin body horror și supranatural, însă nu este dus în extrem.

Povestea este extrem de captivantă, autoarea descrie totul într-o manieră extrem de vie, încât puteam vedea, mirosi și auzi tot ce era descris. Deși nu mă simțeam complet comfortabil citind, eram prinsă de acțiune, iar singurul motiv pentru care m-am oprit a fost combinația dintre ora târzie și imaginile mult prea clare pe care le aveam pictate în minte.

Mai mult, avem parte de o relație minunată și realistă între surori, și chiar dacă îmi place să citesc cărți care prezintă și o relație romantică, povestea a fost plăcută.

Sper să primim și o continuare a poveștii, finalul carții fiind unul deschis. Ar fi interesant să vedem unde ar ajunge surorile Hollow în continuare!

Recomand această carte persoanelor cu vârsta de peste 15 ani, deoarece sunt descrise câteva scene nepotrivite publicului tânăr.

Puteți împrumuta cartea, versiunea în original, apărută în 2021, din sectia de carte engleză, dar şi traducerile româneşti din 2022 de la Storia Books din secția de împrumut a sediului central, filialele 2 şi 5 din cartierul Noua, respectiv de pe Bd. Griviţei, și de la secţia de copii (filiala 6 de pe strada Iuliu Maniu nr. 6).

Lectură plăcută!

Recenzie de Teodora Nagy