Proiect fatzaDa – street fest

Doua zile de festivităţi cu concerte stradale de muzică clasică şi jazz (fără scenă şi sisteme de sonorizare), cu teatru pentru copii şi adulţi, cu expoziţii de fotografie, pictură, aranjamente florale, colecţii de artă şi de antique-uri, proiecţii de filme documentare şi scurtmetraje, cu artă meşteşugărească, work shop-uri şi prezentări de proiecte pentru centrul istoric.

Depoul de Artă Urbană aduce arta în mijlocul comunităţii şi o foloseşte ca unealtă transformatoare şi mijloc de comunicare, pentru a aproapia braşovenii de instituţiile locale, în efortul comun de restaurare a zonei istorice.

Proiectul fatzaDa a fost ales printre cele zece proiecte prezentate ca exemplu, de către Uniunea Europeana şi Consiliul Europei, la 3rd Heritage Forum. de la Istanbul şi se află pe site-ul Consiliului Europei.

Toţi locuitorii Postăvarului sunt invitaţi să participe activ, în cele doua zile festive din luna august (13 -15). Este primul eveniment de acest gen, un gen de eveniment foarte popular în ţările vestice şî Statele Unite, prin care locuitorii încep să-şi cunoască vecinii, oamenii de cultură şi instuţiile culturale, Primăria şi proiectele pentru zona istorică, arhitecţii şi proiectele lor, dar şi firmele şi instituţiile care sprijină şi se implică în proiectele de dezvoltare şi restaurare a zonei istorice din Braşov.

Prin fatzaDa street fest, este lansată propunerea de a crea o stradă a artei şi culturii, unde galeriile şi atelierele de creaţie să fie cele care dau tonul.

Dan Oprea, dan@oprea.net, 0722285996
coordonator proiect fatzaDa

4 răspunsuri la “Proiect fatzaDa – street fest”

Comentariile sunt închise.