Filmele lunii august

În cursul lunii august, în fiecare zi de joi, vă invităm la Cinematograful copiilor:

4 august – Epoca de gheaţă

Acum 20.000 ani, la începuturile Erei Glaciare, soarta a reunit trei creaturi cât se poate de diferite: Sid, un leneş guraliv şi tare simpatic, Manfred, un mamut blănos şi morocănos şi un tigru viclean cu nişte colţi înfricoşători, pe nume Diego.

Cei trei sunt nevoiţi să facă echipă pentru a încerca să salveze un copilaş pierdut de tatăl său. Până ce aventura lor se va termina, trio-ul inedit va înfrunta cratere cu lavă fierbinte şi tunele cu gheaţa… si il vor îintâlni pe Scrat, un fel de veveriţă-şobolan, care încearcă cu disperare să-şi îngroape ghinda mult iubită. Alaturaţi-vă celei mai ciudate găşti din (pre)istorie, pentru o aventură tare… ca gheaţa!

11 august – Mica Sirenă

Totul se petrece cu mult timp înainte ca Ariel să-l cunoască pe prinţul Eric şi să păşească pe uscat – într-o perioadă când muzica era interzisă în regatul subacvatic din Atlantica. Sfâşiată între datoria faţă de familie şi dragostea ei pentru muzică, Ariel trebuie să ia ;cea mai grea decizie din viaţa ei.

Cu ajutorul prietenilor ei,  Sebastian şi Flounder, dar şi a celor şase surori, va reuşi oare Ariel să aducă muzica, prietenia şi iubirea în regat? Urmăriţi aventura muzicală a lui Ariel , plină de surprize, secvenţe de animaţie uluitoare şi muzicaă originală. Toate pesonajele voastre preferate se întorc, dar apar sş noi prieteni minunaţi, ţesând o poveste de neuitat pentru întreaga familie!

18 august – Incredibilii

Bob Parr şi soţia sa Helen au fost cândva doi dintre cei mai mari agenţi mondiali în lupta împotriva crminalităţii, salvând vieţi omeneşti şi luptându-se în fiecare zi. cu cei răi  Acum însă, după 15 ani, sunt nevoiţi să adopte identităţi civile şi să se retragă în suburbii, unde duc o viaţă normală alături de cei trei copii ai lor: Violet, Dash si Jack-Jack.

Fremătând de nerăbdare să se intoarcă în focul acţiunii, Bob nu ratează această şansă când primeşte un telefon misterios, care il convoacă pe o insulă îndepărtată pentru o misiune strict secretă. El descoperă în scurt timp că va fi nevoie de efortul unei întregi familii pentru a salva lumea de la distrugere totală.

25 august – Lassie

Începând cu 1940, anul publicării de către Eric Knight a romanului „Lassie se întoarce acasă„, protagonista canină a acestuia a devenit un simbol universal al prieteniei şi loialităţii. Bazat pe romanul menţionat, filmul spune povestea căţelului din rasa Collie pe care familia Carraclough se vede nevoită să-l vândă atunci când tatăl, Sam, rămâne fără slujbă.

Astfel, Lassie devine proprietatea Ducelui de Rudling, dar doar din punct de vedere formal, căci căţelul rămâne foarte ataşat de primul şi unicul său stăpân, micul Joe Carraclough. Atât de ataşat, încât parcurge drumul din Scoţia înapoi în Anglia, pentru a se întoarce la ceea ce recunoaşte ca fiind căminul şi familia sa. Călătoria nu este nicidecum una uşoară, fiind presărată cu peripeţii şi pericole, plasate însă într-un peisaj idilic şi menite să sublinieze calităţi umane tot mai rar întâlnite în zilele noastre: libertate, onestitate, fidelitate.

Melania Butnariu
Bibliotecar – Departament Carte