Noaptea Bibliotecilor, pe 1 octombrie

Misiunea proiectului „Noaptea Bibliotecilor” este „readucerea la lumină” a mersului la bibliotecă, cititul de plăcere şi nevoia de documentare, în contextul digital al anului 2011, potrivit site-ului manifestării (www.noapteabibliotecilor.ro).

Astfel, scriitori, critici literari, poeţi şi cercetători vor povesti experienţele lor de lectură, iar muzica unplugged o să îi poarte pe cititori printre poveştile cărţilor.

Organizatorii Nopţii Bibliotecilor sunt Asociaţia Excedo în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi Asociaţia Marketer Club.

Potrivit site-ului evenimentului, ideea Nopţii Bibliotecilor a pornit de la o ipoteză statistică: „dacă măcar un sfert dintre cei care au călcat o dată într-o bibliotecă în ultimii 10 ani ar reveni cel puţin o dată pe an într-o sală de lectură, starea de spirit din bibliotecile României s-ar schimba semnificativ”.

„Am conceput acest proiect în condiţiile în care chiar şi românii cu bani şi educaţie văd în Kindle sau iPad alternativa la bibliotecile reale. Cât de greu poate fi să revenim, măcar pentru o noapte, la esenţa experienţei sălilor de lectură? Cei cu care am stat de vorbă au recunoscut că, oricât am fi sau ne-am da drept «hi-tech» şi «gadget freaks», PDF-ul nu poate înlocui interacţiunea cu hârtia uzată a volumeor de scriitură din biblioteci”, se mai spune pe site-ul dedicat evenimentului.

În acest context, au fost lansate invitaţii de participare la Noaptea Bibliotecilor pentru cele mai importante instituţii de gen din Bucureşti (Biblioteca Naţională a României, Biblioteca Centrală Universitară, Biblioteca Metropolitană şi Biblioteca Naţională Pedagogică), care s-au arătat interesate de manifestare. Lor li se vor alătura şi alte biblioteci din ţară, dornice să ia parte la acest proiect. Accesul publicului la manifestările organizate cu această ocazie va fi gratuit.

Sursa: mediafax.ro

3 răspunsuri la “Noaptea Bibliotecilor, pe 1 octombrie”

Comentariile sunt închise.