Colecţia lunii martie – Personalităţi din cinematografie

În 25 februarie, în Franța, a avut loc ceremonia de decernare a premiilor César (cea mai înaltă distincție franceză în domeniul cinematografiei), în cadrul căreia actrița de origine română, Anamaria Vartolomei, a obținut premiul pentru Cea mai bună speranță feminină.

Peste ocean, Academia Americană de Film a făcut cunoscute nominalizările pentru mult râvnitele premii Oscar. În așteptarea galei americane, ce va avea loc la sfârșitul lunii martie, vă oferim o colecție de biografii ale unor personalități din cinematografia românească și mondială, regizori, scenariști, actrițe și actori renumiți, iubiți și premiați.

Alfred Hitchcock, Anthony Quinn, Sophia Loren, Woody Allen, Robert De Niro, Meryl Streep, Ion Popescu-Gopo, Toma Caragiu, Gina Patrichi, Maia Morgenstern sunt nume care se regăsesc în colecția “Viața și filmul”, pe care Biblioteca Județeană “George Barițiu” Brașov v-o propune în luna martie și care poate fi accesată pe pagina catalogului on-line al bibliotecii, la link-ul: http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/libraryHome.do