Ce sugerează o expoziție

Aproape zilnic revăd gravurile de Jacques Hérold din expoziția Restitutio 111 în cadrul Bienalei albastre.
Într-un fel e primul gest cu care încep ziua. Și mereu trăiesc aceeași senzație, de calm, liniște, regăsire, frumos. Gravurile vorbesc într-un limbaj al lor. Observ îmbinarea între lumea vegetală, minerală și umană. Structurile cristaline, perfecte în lumea lor mică, sunt prototipul cu care s-a construit universul artistic al lui Jacques Herold.
Gravurile sale, ilustrând cărțile prietenilor lui scriitori ori albume de lux, sunt strâns legate de lumea cărților. De la concepție la realizare, totul în cazul lor a fost premeditat. Tipul de hârtie, culorile, poziția, contururile, desenul se subordonează temei și exprimă mesajul volumului, completându-l. Uneori, gravurile sugerează o caligrafie artistică, aduc a litere ornate din vechile manuscrise medievale europene ori a litere dintr-o scriere asiatică. Alteori, sunt imaginea unor ființe plămădite la granița dintre natură și umanitate ori născute din puterea imaginației. Ciclul florilor dezvăluie o varietate de plante in combinații cromatice delicate, ce personal îmi amintesc de ciulini.

Dincolo de sugestiile trezite in vizitatori, gravurile sunt un revelator al libertății creatoare, al spiritului ludic, imaginației si originalității marcante ale lui Jacques Herold, un artist simbol al avangardei artistice. Sâptămâna viitoare este ultima perioadă în care mai puteți vizita expoziția și vedea lucrările lui Jacques Hérold. Dragi brașoveni, vă invităm și vă așteptăm la întâlnirea cu un artist deosebit!