Cartea săptămânii – Bibliotecarul recomandă

Cartea acestei săptămâni (15-21.11.2021) este o carte superbă, plină de imaginaţie şi culoare prin text şi ilustraţii, „Fantasticele cărţi zburătoare ale domnului Morris Lessmore” de William Joyce, ilustraţii de autor şi Joe Bluhm (Bucureşti, Arthur, 2016, 50 pagini). Traducerea din engleză o datorăm lui Radu Paraschivescu, iar cartea este disponibilă spre împrumut în filialele 1, 2, 4 şi 5.

Lui Morris Lessmore îi plac la nebunie cuvintele. Îi plac poveştile. Îi plac cărţile. Și, atunci când i se pare că a pierdut totul și că nimic nu-l poate salva, tot poveștile îl ajută să o ia de la capăt. E o carte în care este vorba de bucurie, plăcerea cititului, viaţă, oameni, o bibliotecă … sau o librărie şi … dar să vă las să descoperiţi singuri. Mai ales că nu este exclusiv pentru copii, adulţii sigur o vor aprecia, aşa cum mi-a plăcut şi mie. Aaa, există şi film, o peliculă minunată. Dar mai întâi citiţi cartea, vă va da frâu liber imaginaţiei. Lectură recomandată de bibliotecar!

„O carte care prezintă minunat curgerea timpului şi care ne îndeamnă să medităm la puterea cărţilor.” (Kirkus Reviews)

„La un nivel mai profund, această carte despre cărţi ne prezintă de fapt o poveste despre iubire, pierdere şi regăsire ce va fi apreciată la fel de mult de adulţi şi de copii.” (Publisher’s Weekly)

Accesaţi cu încredere catalogul nostru online la un clic distanţă: http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/opac/search.do?mode=BASIC&action=search&queryTerm=uuid+%3D+ee60b666c0a801143bf3dd41058507d4&operator=OR&_open=1