Întâlnire online despre muzeele de ştiinţă şi tehnică

Vă invităm să luați parte la o dezbatere despre muzeele de știință și tehnică, organizată de Biblioteca Județeană Brașov în cadrul Sciefest – festival de știință și industrii creative. Ne dorim o discuție în care vor fi expuse diferite inițiative și soluții, în care se va defini ce înseamnă și presupune un muzeu de acest tip, ce oferă și cum poate fi el funcțional.

Evenimentul va avea loc online, pe zoom, vineri, 19 noiembrie 2021, orele 12,00 și se desfășoară sub egida Comitetului Român de istoria și filosofia științei și tehnicii – Filiala Brașov (CRIFST).

Vă propunem o întâlnire cu invitații noștri, cărora le mulțumim că au răspuns la apelul nostru:

Prof. dr. Alexandru Herlea (Paris), Despre muzeologia științifică și tehnică

Inginer mecanic, specializat în istoria științei și tehnicii, profesor universitar emerit în Franța, fost președinte al societății internaționale de istoria tehnicii – ICOHTEC, Alexandru Herlea a fost consilier de muzeologie tehnică și arheologie industrială. În prezentarea sa, va face o trecere în revistă a evoluției muzeologiei științifice și tehnice începând din secolul al XVII-lea și ajungând până în zilele noastre. Va prezenta diferitele categorii de muzee din domeniu și va sublinia caracteristicile noii muzeologii ce pune accent pe interacțiune și comunicare.

Ioana Duică, Muzeul pedagogic Brașov – Muzeul copiilor – trecut, prezent, perspective

Muzeul pedagogic Brașov s-a dovedit a fi o alternativă educațională de încredere, dezvoltând proiecte în varii domenii, stimulând inovația și educația științifică mai ales a copiilor.

Ioana Borșan (Muzeul de științe Brașov-Constanța), Karpen Science Center /Museum

De curând apărut, Muzeul de științe a diversificat ofertele educaționale din Brașov, adresându-se și adulților, nu numai copiilor, prin conținutul creat și pus în scenă.

Pentru a obţine linkul de conectare, vă rugăm să transmiteţi dorinţa de participare la întâlnire la adresa ruxi1971atgmail.com