Cartea săptămânii – Bibliotecarul recomandă

A venit rândul cărții „Nepovestitele iubiri – 7 minibiografii sentimentale” de Tatiana Niculescu, apărută la editura Humanitas, atât de așteptată de public, pe care biblioteca o are în mai multe exemplare, la Sala de lectură, Secția de împrumut la domiciliu, filialele 2 (cartier Noua – Strada Prunului 14), 3 (Strada Soarelui cu Calea București), 5 (Bd. Griviței) și secția de copii și tineret (strada Iuliu Maniu nr. 6).

Neagu Djuvara, principesa Elisabeta, Constantin Poroineanu, Florence Baker sau oameni cu totul necunoscuți se întâlnesc în necugetate, năbădăioase, trădate sau interzise pagini de viață de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX. Cititorul îi însoțește la Nisa, la Londra, la Paris, la Sulina, în Basarabia sau într-un sătuc din Lombardia, stârnit de curiozitatea intensei lor trăiri sentimentale. Fiecare poveste se destăinuie mereu dintr-un alt unghi decât cel îndeobște acceptat de istoria oficială. Inspirate din biografii, mărturii și situații reale, cele șapte povestiri de dragoste construiesc un univers al iubirii dincolo de spațiu și timp, în șapte tablouri din galeria afectivă a unei lumi de mult pierdute. Astfel este prezentată cartea de editură.

Volumul Tatianei Niculescu cuprinde poveștile de iubire:

Nicolae şi Mathilde: O iubire interzisă
Constantin şi Eufrosina: Tragedia familiei Poroineanu
Sophie, mon amour: Prima iubire a unui adolescent precoce
Neaca şi Dimitri: Amor basarabean cu năbădăi
Frank şi Lisabetta: Un spion la curtea reginei Maria
Giovanetta şi Francesco: Misterul icoanei de la Sulina
Flora şi Samuel: Povestea uluitoarei doamne Baker

Lectură recomandată de Bibliotecar!

Accesați cu încredere catalogul nostru online la un clic distanță: http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/opac/search.do?mode=BASIC&action=search&queryTerm=uuid+%3D+37fd46c67f0000011f7eb2760088e19e&operator=OR&_open=1