Cartea săptămânii – Bibliotecarul recomandă

Cartea acestei săptămâni (18-24.10.2021) este „Fetița din scrisoare” de Emily Gunnis (București, Editura Litera, traducere din engleză și note de Mona Apa Slujenco, 2019, 396 pagini), pe care o puteți împrumuta de la secția de împrumut și filialele 2, 3 și 5.

Iată cum este prezentată cartea:

Anul 1956. Atunci când Ivy Jenkins rămâne însărcinată, este trimisă în dizgratie la St. Margaret, o casă întunecată, înfiorătoare pentru mamele necăsătorite. Copilul ei este adoptat împotriva voinţei sale, iar Ivy nu va pleca niciodată din casa groazei.
Anul 2017. Samantha Harper este o jurnalistă a cărei carieră se află în impas. Când îi cade în mână o scrisoare din trecut, conţinutul o şochează şi o tulbură. Scrisoarea este de la o mamă tânără, care implora să fie salvată de la St. Margaret, înainte de a fi prea târziu. Sam investighează tragica poveste, ca jurnalistă, dar şi prin prisma misterioaselor legături personale pe care le intuieşte, şi descoperă o mulţime de morţi inexplicabile care înconjoară femeia şi copilul ei. Sub presiunea iminentei demolări a aşezământului St. Margaret, Sam are doar două zile pentru a pune în ordine şi a completa un puzzle vechi de şaizeci de ani înainte ca adevărul, care se află tulburător de aproape de casă, să se piardă pentru totdeauna…
Îmbinând ritmul alert şi suspansul investigaţiei cu atmosfera apăsătoare de thriller şi cu drama pierderilor ireparabile, Fetiţa din scrisoare pune la grea încercare tăria emoţională a cititorului.

Sunt consemnate reacții față de roman din partea unor autoare:

„Am fost captivată de Fetiţa din scrisoare. Povestea este convingătoare, cu multe răsturnări de situaţie, îţi sfâşie inima şi te provoacă să gândeşti. Un roman care îţi rămâne în minte mult timp după ce l-ai citit.” (Sophie Kinsella)

„O carte grozavă, cu adevărat greu de lăsat din mână. Cu un ritm rapid, cu o intrigă stăpânită în mod strălucit, dureroasă uneori, are toate caracteristicile unui bestseller.” (Lesley Pearse)

„O poveste profund emoţionantă, cu atât mai mult cu cât se bazează pe o realitate şocantă. Am devorat-o, m-am implicat, m-a emoţionat şi m-a captivat în egală măsură.” (Fanny Blake)

Lectură recomandată de Bibliotecar!

Accesați cu încredere catalogul nostru online la un clic distanță – http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/opac/search.do?mode=BASIC&action=search&queryTerm=uuid+%3D+f8fe2462c0a80114246ee25a018e033c&operator=OR&_open=1