Cartea engleză a săptămânii

Recomandarea noastră este „The Amber Spyglass” („Ocheanul de ambră”), al treilea volum din trilogia fantasy „His Dark Materials”, romanul scriitorului britanic Philip Pullman, publicat în anul 2000.
„His Dark Materials” („Materiile întunecate”) este o trilogie de nuvele fantastice scrisă de Philip Pullman, ce cuprinde „Northern Lights”, lansată ca „The Golden Compass” în Statele Unite (1995), „The Subtle Knife” (1997) și „The Amber Spyglass” (2000). De asemenea, trilogia a fost publicată și ca un singur volum în Marea Britanie și America de Nord, sub numele de „His Dark Materials”.
Ultima parte a trilogiei „His Dark Materials” („Materiile întunecate”), „The Amber Spyglass” („Ocheanul de ambră”) o readuce în scenă pe Lyra, de-acum faimoasa eroină a cărţii, pentru o ultimă mare bătălie împotriva forţelor răului, a Spectrelor, a îngerilor Autorităţii, o bătălie care poate schimba soarta tuturor lumilor şi de care depinde însăşi existenţa Prafului. Împreună cu prietenul ei Will, de care o leagă sentimente încă neînțelese, Lyra trebuie să coboare în lumea morţilor, unde se foloseşte de pumnal pentru a elibera sufletele închise acolo de la începutul timpului. În conflict cu Biserica, cu Autoritatea şi cu Moartea însăşi, ultima aventură a Lyrei nu poate să fie altfel decât spectaculoasă, pe măsura trilogiei pentru care stă ca epilog.