Bibliotecarul recomandă Cartea săptămânii

Păstrăm atmosfera de sâmbătă când a avut loc încoronarea regelui Charles al III-lea al Regatului unit al Marii Britanii. Pentru această săptămână alegerea s-a oprit asupra volumului „Bunicul meu Regele Mihai” de principele Nicolae al României (București, Editura Vremea, 2021, 240 pagini), disponibilă la Sala de lectură, Secția de împrumut pentru adulți, filialele 1 (Craiter), 2 (Noua), 3 (Calea București – Strada Soarelui) și secția de copii a bibliotecii – Filiala 6 (Strada Iuliu Maniu nr. 6).

Cartea este o apariţie editorială absolut specială, în onoarea împlinirii a 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai. Acest album reprezintă o adevărată incursiune în viaţa de familie a Majestăţii Sale. Fotografiile au fost selectate de Nicolae al României, din dorinţa de a ni-l prezenta pe Regele Mihai în ipostaza în care l-a cunoscut el însuşi – cea de bunic, de cap al familiei.

„Veţi întâlni în aceste pagini o perspectivă inedită, de care doar noi, familia, ne-am bucurat până acum. Mihai, «papa» sau «apapa» cum îl numeam noi, familia, ştia mereu cum să ne aducă un zâmbet pe buze, reuşind totodată să ne înveţe ce înseamnă disciplina, respectul, responsabilitatea. Sunt lecţii a căror valoare o simt acum” – Nicolae al României.

O carte specială într-o colecție aparte Aristocărți.

Lectură recomandată de Bibliotecar!

Accesați cu încredere catalogul nostru online la un clic distanță la http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/libraryHome.do

Descoperiți resursele bogate ale bibliotecii printr-un singur punct de acces – catalogul online.