Bibliotecarul recomandă Cartea săptămânii

Cartea acestei săptămâni (24-30.04.2023) aduce în faţa cititorilor lumea bibliotecilor şi a bibliotecarilor, care au sărbătorit aniversarea lor anuală în 23 aprilie. Este vorba de un loc aparte, Biblioteca publică din New York de pe Bulevardul 5. O adresă memorabilă, un loc obligatoriu de vizitat şi experimentat în Manhattan. Inima oraşului bate în ritmul bibliotecii şi invers, aşa este acest loc foarte viu. Romanul „Leii de pe Fifth Avenue” de Fiona Davis este volumul ales special pentru această perioadă, disponibil la secţia de împrumut adulţi şi la filialele 2, 3, 5 ale bibliotecii noastre.

Cum spuneam, un spațiu emblematic – The New York Public Library, Biblioteca Publică din New York – și o serie de cărți rare furate conturează cadrul și intriga bestsellerului Fionei Davis. Elucidarea misterului va aduce față în față două femei din generații diferite, de la începutul și sfârșitul secolului XX, care se luptă pentru propriile idealuri și care aleg să le urmeze, indiferent de prețul pe care trebuie să-l plătească.

În clipa în care Sadie Donovan devine curator pentru Colecția Berg a Bibliotecii Publice din New York, viața ei este în derivă. Ușor excentrica Sadie, divorțată și căutând să se regăsească, abia dacă apucă să se bucure de promovarea primită pe neașteptate, deoarece, unul după altul, exponatele care urmau să se afle în centrul expoziției pregătite de ea încep să dispară. Pentru Sadie, căutarea făptașului se transformă într-o călătorie interioară, a descoperirii de sine, o confruntare cu un trecut plin de secrete – unele ascunse bine în istoria familiei – și o formă de asumare a propriei puteri, sfidând obstacolele pe care le are de înfruntat. O carte cu o poveste şi personaje atractive, dar în care personajul principal este BIBLIOTECA.

Lectură recomandată de Bibliotecar!

Accesaţi cu încredere catalogul nostru online la un clic distanţă pe linkul http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/libraryHome.do