27 ianuarie – Wolfgang Amadeus Mozart

Astăzi este despre Wolfgang Amadeus Mozart, compozitor austriac, unul dintre cei mai talentați şi prodigioși creatori în domeniul muzicii clasice.

Wolfgang Amadeus Mozart s-a născut din Leopold și Anna Maria Pertl Mozart în Getreidegasse 9 din orașul Salzburg, capitala Arhiepiscopiei suverane de Salzburg, în ceea ce este acum Austria, pe atunci parte a Sfântului Imperiu Roman. Singurul său frate care a supraviețuit după naștere a fost o soră mai mare: Maria Anna, supranumită Nannerl. Mozart a fost botezat a doua zi după nașterea sa la Catedrala Sf. Rupert. Înregistrarea botezului îi dă numele în formă latinizată ca Joannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart. Mozart s-a numit în general „Wolfgang Amadé Mozart” ca adult, dar au existat multe variante. …………………

Mai multe informaţii puteţi găsi la Centrul de Excelenţă pentru Copii şi Tineret al Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu” Braşov.

(Sursa: https://www.wolfgang-amadeus.at/en/biography_of_Mozart.php, https://ro.wikipedia.org/wiki/Wolfgang_Amadeus_Mozart).