Targul International de Carte si Muzica, Brasov, 11-14 martie 2010

 

 

Târgul Internaţional de Carte şi Muzică, Braşov, 11 – 14 martie 2010
– ediţia a şaptea –

În perioada 11-14 martie 2010, în Aula Magna a Universităţii din Braşov (Bd. Iuliu Maniu nr. 41A), se va desfaşura cea de-a şaptea ediţie a Târgului Internaţional de Carte şi Muzică.

Evenimentul din acest an, matrice inconfundabilă şi emblematică pentru viaţa culturală a oraşului şi a ţării, deschide seria manifestărilor dedicate aniversării celor 775 de ani de atestare documentară a Braşovului.

Ca o „bunăvestire” în cultura românească, Târgul Internaţional de Carte şi Muzică continuă tradiţia celor şase ediţii anterioare pe coordonatele deja bine cunoscute: carte-muzică-tradiţii, organizatorii rezervând participanţilor surprize plăcute.

Zilnic, între orele 10.00 şi 19.00, la târg veţi găsi producţiile editoriale şi discografice ale celor mai importante edituri şi case de discuri din România. Serile de 11 şi 12 martie sunt dedicate poeziei şi muzicii în recitaluri de excepţie.

 

09.03.2010 comunicat

istoric 2010

JOI

VINERI

SAMBATA

DUMINICĂ

7 răspunsuri la “Targul International de Carte si Muzica, Brasov, 11-14 martie 2010”

mie dor de brasov, de viata culturala de acolo, de colegii de la scoala populara de arta, de ,,republicii,, de tampa! sper sa mai ajung acolo! asteptam o alt[ reprezentare la fel de interesanta, dar care de ceva editii e neschimbata. sunt convins ca sunt multi artisti talentati care ar fi putut concura pt.asa ceva

Ediţia de anul acesta a avut un program bogat de evenimente, lansări interesante de cărţi şi lecturi, aşa cum dovedeşte programul atasat de colega mea. Mi-a plăcut volumul scris şi ilustrat de elevii Colegiului Naţional Unirea, a cărui apariţie a fost finanţată de părinţi. Inedită idee de implicare în literatură şi actul de cultură! Nu exclud să folosim acest exemplu şi în activitatea noastră de bibliotecă. Sincer, cred că merită. A fost foarte interesant volumul de teatru apărut din iniţiativa şi sub egida Institutului Cultural Polonez, pe care îl consider un autentic gest cultural. S-au lansat cărţi interesante şi despre istoria artistică a Braşovului. În privinţa târgului şi a editurilor, remarc o bună organizare, ca întotdeauna, şi prezenţa unor edituri noi, precum Gama, care oferă carte pentru copii pe categorii de vârstă: 6 luni – 3 ani, 3-5 ani, 5-7 ani. Regret lipsa unor edituri din alţi ani, precum Meronia ori comunicare.ro, cu titluri foarte interesante. Impresia mea este că a scăzut numărul vizitatorilor, judecând după ceea ce am văzut joi şi vineri. Poate situaţia a fost alta sâmbătă şi duminică şi deci mă înşel asupra numărului amatorilor de carte şi de lectură. Am văzut mulţi tineri, clase probabil aduse de profesori, sper că nu forţat. M-a bucurat faptul că se uitau la standuri şi îşi cumpărau cărţi. În final, o ediţie pentru care s-a muncit enorm si pentru care organizatorii merită felicitări cu prisosinţă.

@trandafir daniel
Si noi speram sa mai ajungeti in Brasov, este cu adevarat un oras frumos. Ne straduim ca in fiecare ani sa asiguram un program cat mai divers si mai bogat Targului International de Carte si Muzica. Si la editia 2010 artistii care ne-au onorat cu prezenta la targ au venit la invitatia caselor de discuri participante. Au oferit recitaluri care au incantat publicul iar numarul mare de vizitatori pe care l-au adunat, cat si interesul acordat de presa nationala intregii desfasurari artistice de la targ, confirma atat talentul interpretilor cat si promovarea profesionista pe care au intreprins-o producatorii. Noi apreciem ca toti cei care au contribuit la organizarea acestui eveniment cultural de la Brasov merita felicitari si va informam ca suntem deschisi la orice sugestii de colaborare pentru editiile viitoare.

Comentariile sunt închise.