Recenzie de carte – Carry on

Teodora Nagy este o elevă de clasa a XI-a de la Colegiul Naţional Ioan Meşotă Braşov, pasionată de lectură şi interesată de o carieră în domeniul cărţilor şi publicaţiilor editoriale. Biblioteca noastră i-a propus să îşi încerce talentul şi să îşi perfecţioneze abilitatea de a rezuma, descrie, prezenta, critica cărţile citite. Aceasta este a treia recenzie a voluntarei secţiei engleze a bibliotecii noastre, despre romanul fantasy Carry on de Rainow Rowell (Londra, Macmillan Children’s Books, 2019, 522 pagini)

Căutați o carte fantasy, care să vă ofere nostalgia cărților Harry Potter, dar with a little bit of spice? Dacă o serie de cărți enemies to lovers, plină de magie, monștrii si un romance LGBTQIA+ vă sună interesant, atunci Carry on este cartea potrivită, primul volum din trilogia Simon Snow.

Simon Snow este poate eroul cu cele mai multe eşecuri întâlnit vreodată, prototipul ratatului perfect. Sau, cel puțin aşa spune Baz, colegul său de cameră și inamicul lui numărul unu. Și, deși Baz este posibil nefast, un vampir și incredibil de enervant, se prea poate să aibă dreptate. Jumătate din timp, Simon nu poate face nici măcar o vrajă, iar cealaltă jumătate, ceva ajunge în flăcări. Mentorul său îl evită, iubita lui tocmai l-a lăsat baltă și un monstru mâncător de magie aleargă liber, purtând fața lui Simon. Baz s-ar distra de minune – asta dacă Baz ar fi ajuns la Watford. Este ultimul lor an la școala de magie Watford, iar adversarul enervant al lui Simon nici măcar nu s-a deranjat să apară. Iar pe deasupra, au trecut douăzeci de ani de la ultima ridicare a Vălului, ceea ce înseamnă că morților li se va permite din nou să treacă pragul dintre lumea lor și lumea celor vii.

Cartea asta este combinația perfectă între sentimente tipice adolescentine, magie, monștrii și romance. Povestea este spusă din mai multe perspective. Simon, Baz, Penelope și alte câteva personaje au fiecare momentele lor ”de glorie”. Nu vă lăsați intimidați de lungimea cărții, capitolele confuze sau lipsa inițială de acțiune. Toate vor apărea. Și nu veți regreta decizia de a împrumuta această carte.

Puteți împrumuta volumul de la Biblioteca engleză.

Recenzie scrisă de Teodora Nagy