Instruire gratuită IT, Inovaţie, Antreprenoriat – Apel selecţie 70 de beneficiari

Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) anunță selecția unui grup de minimum 70 de adulți, la nivel național, în vederea implicării ca beneficiari ai sesiunilor de instruire gratuite în domeniul IT (56 de ore), Managementul inovației & Colaborare în rețea (35 de ore) și Antreprenoriat & Leadership (35 de ore), organizate în format online sau în format hibrid (online și față-în-față), în acord cu condițiile și restricțiile existente la momentul desfășurării activităților, pe fondul situației pandemice COVID-19.

Această activitate face parte din demersurile de formare a adulților din cadrul proiectului PREDĂ PENTRU VIITOR – transformarea educațională a adulților prin inovație, tehnologie și antreprenoriat (TEACH FOR FUTURE), finanțat în cadrul programului Erasmus+, Acțiunea Cheie 2, Parteneriate strategice, având cod de identificare proiect: 2019-1-RO01-KA204-063888.
Grupul ţintă vizat este reprezentat de minimum 70 de adulți din România, adică persoane cu vârsta minimă de 18 ani. Baza de selecție va cuprinde membrii rețelei de angajați, colaboratori și voluntari ai Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, dar și persoane adulte recrutate din rândul utilizatorilor serviciilor de bibliotecă, la nivel național.
Grupul-țintă va fi selectat de o comisie desemnată prin decizie a managerului de proiect, în baza evaluării dosarelor de înscriere.
Criterii de selecţie:
Se vor avea în vedere completarea completă, corectă și conformă a documentelor de înscriere, precum și respectarea termenului de depunere a dosarului.
Criterii de eligibilitate:
Adulți, cetăţeni cu domiciliul sau reşedinţa legală în România, care aparțin grupului țintă al proiectului și corespund criteriilor specifice ale prezentului apel (adulți cu competențe reduse, din care minimum 15% vulnerabili).
Criterii de relevanţă:

Încadrarea în grupul ţintă; disponibilitatea de participare; intenție şi motivaţie; apartenenţa la categoria grupului ţintă al proiectului. În cazul în care mai multe aplicaţii îndeplinesc criteriile de eligibilitate pentru selecţie, se va aplica principiul “primul venit, primul servit”, în funcţie de data şi ora primirii dosarului de înscriere.

Conținut dosar candidatură participanți adulți:

 Formular înscriere; Copie CI; Declarație pe proprie răspundere privind apartenența la grupul țintă; Declarație angajament participare; Declaraţie privind prelucrarea datelor personale.

Cei 70 de beneficiari adulți vor avea oportunitatea de a susține, din bugetul proiectului, examenele de certificare ECDL pe cele 4 competenţe IT abordate în cadrul sesiunilor de instruire (câte un examen/competență/participant), și anume: modelare şi imprimare 3D, editare de imagini, marketing digital și respectiv instrumente de colaborare online.

La finalul sesiunilor de instruire pe cele 3 domenii de expertiză (IT, Managementul inovației & Colaborare în rețea și Antreprenoriat & Leadership), cei 70 de participanți adulți vor avea ocazia să propună, în cadrul unei competiții de idei, câte o idee creativă privind aplicabilitatea cunoștințelor dobândite în mediul real de muncă aferentă unui domeniu de interes dintre cele menționate.

Ideile finaliste vor fi selectate pe bază de vot. Primii 10 cei mai bine plasați participanți adulți pe fiecare domeniu, în urma evaluării și a votului, vor avea oportunitatea să acceadă într-o nouă etapă de implementare a activităților, și anume organizarea de mobilități mixte de tip campusuri de mentorat.

În urma selecției bazate pe rezultatele evaluării și ale votului, cei mai buni 10 participanți pe componenta IT vor participa la un campus de mentorat subvenționat din proiect în domeniul IT, cu durata de 7 zile (5 zile de activități + 2 zile transport), desfășurat la București, în cadrul Centrului de Excelență în domeniul IT din Biblioteca Națională a României.

Cei mai buni 10 participanți pe componenta Managementul inovației & Colaborare în rețea vor participa la un campus de mentorat subvenționat din proiect în acest domeniu, cu durata de 7 zile (5 zile de activități + 2 zile transport), desfășurat la Centrul de Excelență din Salonic, Grecia.

Cei mai buni 10 participanți pe componenta Antreprenoriat & Leadership vor participa la un campus de mentorat subvenționat din proiect în acest domeniu, cu durata de 7 zile (5 zile de activități + 2 zile transport), desfășurat la Centrul de Excelență din Vidin, Bulgaria.

Aplicând o serie de principii pedagogice moderne, centrate pe nevoile specifice ale cursanților adulți, inclusiv persoane aparținând grupurilor vulnerabile, sesiunile de training găzduite în România vor beneficia de implicarea consistentă a celor 4 facilitatori TEACH FOR FUTURE români, instruiți în cadrul proiectului. Sesiunile de formare vor include metode interactive de predare/evaluare, simulări și jocuri pentru a capta atenția și pentru a motiva cursanții adulți să participe la instruire.

În vederea depunerii candidaturii pentru recrutarea ca beneficari în proiect, adulții interesați vor transmite un email cu subiectul Candidatură Beneficiar Adult ANBPR – TEACH FOR FUTURE, până cel târziu marți, 15 iunie 2021 (inclusiv), la adresa: anbpr_ro@yahoo.com

Formularele sunt disponibile şi se află online spre descărcare la
https://anbpr.org.ro/index.php/selectie-70-beneficiari-adulti-pentru-sesiuni-teach-for-future-gratuite-in-domeniul-it-managementul-inovatiei-colaborare-in-retea-si-antreprenoriat-leadership/