În lumea benzilor desenate – Colecţia lunii februarie la Biblioteca Judeţeană Braşov

Îi știți pe Tintin, Spirou și Fantasio, Pif și Hercule, Astérix și Obélix, pe Rahan sau Garfield? Dacă printre cititorii mai tineri pot exista câteva răspunsuri negative, la întrebarea “Îl cunoașteți pe Superman”?, cred că știm cu toții răspunsul. Personajele enumerate anterior sunt eroi de benzi desenate, care ne-au delectat de-a lungul timpului.

Benzile desenate sunt povestiri expuse prin intermediul imaginilor (desenelor), însoțite de texte scurte, și au o istorie îndelungată, care începe în jurul secolului al XVII-lea, dacă este să ne raportăm la forma oarecum apropiată de cea pe care o cunoaștem astăzi. Ilustrațiile și propozițiile scurte fac ca benzile desenate să fie atractive pentru copii și tineri, fiind mai ușor de citit, reprezentând astfel o modalitate de a-i apropia de lectură.

Venind în întâmpinarea „Zilei Internaţionale a Cititului Împreună”, sărbătorită anul acesta în 7 februarie, prin lecturarea cu voce tare, a benzilor desenate, în grupuri de prieteni, colegi etc., Biblioteca Județeană Brașov vă propune, în colecția lunii februarie, o selecție de benzi desenate și romane grafice, în limbile română, franceză și engleză, cu personaje cunoscute sau eroi mai noi, care, suntem convinși, vă vor capta interesul.

Vă invităm să consultați colecția noastră și să împrumutați titlurile dorite, accesând catalogul online al bibliotecii, la link-ul: http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/libraryHome.do