George Washington, dator 222.000 de euro la o bibliotecă

Primul preşedinte al Statelor Unite, George Washington, a luat o amendă de 195.000 de lire (aproximativ 222.000 de euro) pentru că a întârziat să aducă cărţile la bibliotecă. El este primul în topul întârziaţilor şi datornicilor în acelaşi timp.

Angajaţii bibliotecii New York Society Library spun că George Washington a împrumutat două cărţi în anul 1789, dar nu le-a mai adus înapoi. Amenda calculată pentru întârzierea preşedintelui ar fi de 195.000 de lire sterline, totuşi biblioteca nu cere banii, ci doar vrea restituirea cărţilor.

George Washington a împrumutat cărţile “Legea Naţiunilor”, o dizertaţie despre relaţiile internaţionale şi un volum de dezbateri de la Camera Comunelor din Marea Britanie, pe data de 5 octombrie 1789.

Mark Bartlett, directorul bibliotecii din New York, a explicat presei că e conştient că nu are şanse să recupereze cărţile de la urmaşii fostului preşedinte, dar a menţionat  că prin lege este obligat să anunţe toate cărţile care au întârzieri mai mari de un an.

Ce ziceti de această întârziere cu cărţile la bibliotecă?

12 răspunsuri la “George Washington, dator 222.000 de euro la o bibliotecă”

hahahaha! O datorie istorica si covarsitoare! Dincolo de amuzament, este pacat pentru ca primul presedinte al SUA nu a fost un cititor model, inapoind bibliotecii publice volumele imprumutate. De admirat bibliotecarii americani pentru cat de bine pastreaza informatiile privind evidenta publicatiilor nerestituite.

Nici al nostru nu e mai model (pastrand proportiile) 😀
La cat se cazneste cu „Levantul”… (asta in cazul in care l-a imprumutat de la o biblioteca publica, ceea ce este foarte improbabil… din pacate…)

Comentariile sunt închise.