Festivalul tomatelor şi al biodiversităţii – Seminţe cu suflet

Sîmbătă, 20 august 2022, între orele 10,00-13,00 Biblioteca Judeţeană Braşov şi grupul Seminţe cu suflet vă invită la Festivalul tomatelor şi al biodiversităţii, constând în expoziţia, donaţia şi schimbul de seminţe şi mostre de tomate şi alte legume. Manifestarea va avea loc la sediul central din Livada Poştei (Bd. Eroilor nr. 35), sala de lectură, etaj 1.

Calendarul agricol îşi urmează propriul ritm. Grupul de voluntari Seminţe cu suflet revine la Braşov. Luna august este o sărbătoare a tomatelor şi a biodiversităţii. Alături de Biblioteca Judeţeană Braşov, grupul Seminţe cu suflet vă invită şi vă aşteaptă la o nouă întâlnire cu piaţa de seminţe, mostre de roşii şi de diferite alte legume.

Evenimentul, conceput de comunitatea “Seminţe cu suflet”, constă în expoziție, donație și schimb de semințe ale producătorilor agricoli participanţi, din multe judeţe ale României. Organizată după același model ca până acum, Piaţa ”Semințe cu suflet” permite celor care doresc să cultive legume sau fructe din soiuri vechi să primească gratuit semințe, material săditor, în limita stocului disponibil.

Comunitatea “Seminţe cu suflet” se adresează agricultorilor şi fermierilor, agronomilor şi absolvenţilor învăţământului liceal de profil agricol, grădinarilor etc. Piața ”Semințe cu suflet” promovează cultivarea de semințe de produse românești, ca parte a patrimoniului vegetal și a biodiversității, înscriindu-se ca un eveniment sustenabil. Proiectul susţine agricultura ecologică, durabilă şi sustenabilă. Producătorii şi experţii agronomi din această reţea oferă donaţii şi schimb de seminţe tuturor celor interesaţi de plante tradiţionale sănătoase, cu singura condiţie să le cultive fără să le trateze chimic şi să dea mai departe din seminţele primite, contribuind la răspândirea culturii lor.

Vă aşteptăm cu drag!