Dublă lansare de carte – 14 octombrie

Vineri, 14 octombrie 2022, Catalina Hasotti și Carmen Tania Grigore își vor prezenta volumele de poezii: „La cules de flori și oase” și „Taina în care locuiesc”, în Sala de lectură, de la ora 14.30.
Cu un titlu inspirat, și anume, La cules de flori și oase, Cătălina Hașotti publică la Editura Neuma, sub coordonarea semnată de Andrea Hedeș, un volum de poeme care se adaugă celor ce fac din anul 2022, pentru cunoscuta editură clujeană, un timp dedicat, în mare parte, poeziei contemporane. „Am pornit de la zicala, “ce semănăm, aceea și culegem”. Poezia, ca și viața nu este numai un câmp cu flori. Poezia este bucurie, dar este și tristețe și suferință, dar o suferință frumoasă”, spune Cătălina Hașotti.
De asemenea, cu volumul „Taina în care locuiesc”, apărut la editura clujeană Neuma, foarte productivă în ultimul timp și bine orientată în promovarea literaturii de calitate, poeta Carmen Tania Grigore nu este la prima sa apariție editorială, ceea ce se și remarcă în felul cum concepe discursul liric, în ușurința asocierilor semantice și chiar în crearea unor imagini capabile să rămână în memoria cititorului avizat. Pe coperta a IV-a Horia Gârbea o caracterizează drept o poetă matură, în timp ce despre volumul mai sus menționat afirmă că este cel mai bun al autoarei, adevăr de care ne convingem printr-o lectură atentă și critică, în sensul revelării originalității, tonusului și atmosferei intimiste asumate de autoare.
Întâlnirea de vineri cu cititorii, din Sala de Lectură a Bibliotecii Județene va fi prezentată de scriitoarea și realizatoarea TV Evelyne Croitoru și moderată de scriitoarea Rodica Bretin.