Cum te poate ajuta un bibliotecar

Bibliotecarii sunt modeşti, rareori se laudă şi ies la rampă. Ceea ce vă voi povesti confirmă modestia lor. În urmă cu un an, cu ocazia unui curs Web 2.0, ne puneam problema organizării unor cursuri, de iniţiere, pe perioada verii. Aşa s-a născut oferta de cursuri a Filialei 6 de copii şi tineret, care includea un curs de engleză şi chiar lecţii de cântece populare şi tradiţii. ERau şi alte propuneri tentante. Colega noastră, Adriana Mihai, este o pasionată interpretă a melosului popular, membră a unui ansamblu de folclor în care a cântat ani buni. Şi-a oferit concursul unei fetiţe amatoare de cântec, talentată, care frecventa biblioteca pentru copii. Au exersat împreună, bibliotecara şi-a folosit cunoştinţele, răbdarea şi simţul pedagogic pentru a educa vocea fetiţei, ba chiar i-a adus micuţei cursante un costum popular pentru copii, în care Biancăi îi stătea foarte bine.  S-au împrietenit şi împreună au construit ceva care le-a unit. Ştiam de micuţa cursantă, de încântarea Adrianei de a lucra cu ea, dar nu am ştiut rezultatul acestui curs, abia săptămâna trecută am aflat. Între timp, ajutată de experienţa dobândită şi recomandată de învăţătoare, fetiţa a participat la selecţia unui concurs pentru copii talentaţi, cu o situaţia materială dificilă, pentru emisiunea Caruselul vieţii. Şi a câştigat locul I, un premiu în bani care a ajutat-o pe ea şi mama ei. Felicitări premiantei şi… Adrianei, bibliotecara cu suflet care i-a stat alături şi a ajutat-o cu ce a putut, contribuind, credem noi, şi la reuşită. Iar fetiţei îi dorim succes în continuare, mai ales că se pricepe şi la desenat şi învaţă foarte bine. Dacă vreţi să vedeţi desenele ei, treceţi pe la filiala 6, la jucăriotecă şi descoperiţi „Ţara Minunilor” care este biblioteca cu bibliotecarii şi cititorii ei.

13 răspunsuri la “Cum te poate ajuta un bibliotecar”

Munca, daruire, implicare sunt o parte din calitatile bine ascunse de doamnele bibliotecar care incearca sa aduca bucurie in ochii copiilor prin cultura, creativitate si ludic. Am avut deosebita ocazie sa le cunosc pe fiecare in parte si sa cresc alaturi de ele, fiecare daruind ce este mai bun pentru a ma contura ca om. Un surplus in dezvoltarea mea si un ghid spre aceasta lume captivanta, l-a avut maicuta mea cea draga Adriana Mihai, care in fiecare pas a fost alaturi de mine si m-a invatat ca pentru a ma bucura de momentele din viata, implicarea mea sa fie pana la capat si sa gasesc placere in tot ceea ce fac. Pentru a lucra intr-un mediu atat de fraged, cum este jucarioteca si biblioteca pentru copii, insasi doamnele bibliotecar sunt copii in multe situatii ale zilei..sunt mandra ca pot vedea acest aspect in mama si sincer marturisc ca un om modest, simplu si integru va avea mereu ceva de daruit..pentru mine ca fiica, pentru ceilalti ca o a doua mama

Şi Filiala 3 are un mic şi fidel amic, Rareş, 9 ani, alături de care redevin copil. De-a lungul timpului am savurat împreună cele mai amuzante şi trăznite jocuri. S-a dovedit un priceput constructor de avioane, pocnitori asurzitoare, solniţe care prezic viitorul, lebede etc. din hârtie, un pictor care preferă culorile deschise şi lucrează chiar şi la o poveste ilustrată acum; un pasionat al cărţilor despre animale (al cărţilor, în general); un avocat obiectiv şi nu foarte scump… Cu siguranţă are multe alte talente încă nedescoperite. M-a impresionat că a cerut şi memorat informaţii despre organizarea bibliotecii, transformându-se în ghid pentru un coleg de-al lui.

@emilia rosu
Se pare ca postul meu a starnit interes! Ma bucur ca aveti asa un cititor provocator, in sensul bun, care va face sa redeveniti copii, este interesat de carte si biblioteca si a facut pe ghidul intr-ale bibliotecii pentru altii. Eu vreau sa vad povestea aceea ilustrata. N-ai vrea sa faci un atelier de carti la anul, il trecem pe activitati, il bugetam?! Dar stii ce regret? Ca ramai mereu in umbra si esti modesta, de ce nu scrii pe blog, sa stim cate lucruri interesante faceti la filiala? Imi pare bine ca acest mesaj al meu a provocat asemenea dezvaluiri, poate mai lasati modestia deoparte.

Sunt mama Biancai si a fost o surpriza deosebita pentru mine sa descopar acest articol deosebit pe Blog-ul dumneavoastra.
Ne leaga ceva deosebit de doamna Adrina Mihai, dar doresc sa subliniez ca munca tuturor doamnelor de la Sectia pentru copii si tineret a Bibliotecii Judetene Brasov (a bibliotecarilor, in general), este deosebita. Aceste doamne pun mult suflet in ceeace fac si este impresionant cum esti intampinat de fiecare data cu zambetul pe buze, ca in perioada aceasta pe care o traversam, cand hrana pentru corp greu de procurat, iata ca aici hrana pentru suflet o primesti cu multa caldura si dragoste. As dori sa amintesc o atla actiune de aici, la care a a luat parte si Bianca: Carticica Prieteniei, o colectie de desene si forografii, creatie a mai multor copii, ce a fost trimisa copiilor din Slovenia. Sunt multe activitati care se desfasoara in aceasta institutie, care modeleaza in cel mai frumos mod personalitatea copiilor nostrii. Ii multumesc doamnei Adriana Mihai si tutuor colegelor dumneaei pentru tot ceeace fac si le doresc mult succes in activitatile pe care le desfasoara.

Comentariile sunt închise.