CONSILIUL ELEVILOR BRAȘOVENI – sărbătorind ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PIZZEI prin lectură, joc și voie bună

Consiliul Elevilor Brașoveni, coordonați de doamnele Anca Gîteiu și Lilica Ciuculan, reprezentantele Direcției de Asistență Socială Brașov, au petrecut un timp cu sens și folos în cadrul Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov, Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret. După ce, cu mic, cu mare au fost introduși în lumea cărților, în lumea poveștilor și jocurilor cu toții am sărbătorit ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PIZZEI (se pare că, din anul 2000, această zi a pizzei  se sărbătorește în fiecare an pe data de 9 februarie),așa cum se cuvine – servind cu toții, pe săturate dintr-o pizza uriașă.

„Da, ne vom întâlni regulat aici și da, dorim să ne citiți mereu câte o poveste” a fost răspunsul copiilor ce reprezintă vocea tuturor copiilor brașoveni.

 Consiliul Elevilor Brașoveni a fost constituit ca urmare a parteneriatului dintre municipiul Brașov, Direcția de Asistență Socială Brașov și UNICEF România privind Inițiativa „Localități Prietene ale Copiilor“ și a fost aprobat prin H.C.L. nr. 640/2022. Cei 20 de membri ai Consiliului Copiilor au fost aleși în urma unui proces de selecție la care au participat 134 de copii, pe baza unor criterii care să asigure atât reprezentarea, cât și capacitatea și dorința lor de implicare și de înțelegere a „treburilor publice“. Ei sunt elevi la următoarele unități de învățământ: școlile gimnaziale nr. 2, 4, 12, 13, 14, 27 și colegiile naționale Andrei Șaguna, Ioan Meșotă, Unirea, Andrei Bârseanu și Liceul Andrei Mureșanu. (Sursa: Infobrasov.net – Ziarul brasovenilor de pretutindeni)