Cartea săptămânii – Bibliotecarul recomandă

Sâmbătă, 23 aprilie, am sărbătorit Ziua internaţională a cărţii şi proprietăţii intelectuale şi Ziua naţională a celor care şi-au făcut din lucrul cu cartea o meserie, a bibliotecarilor. Nu se putea mai potrivită recomandare de carte decât romanul „Bibliotecara” de Gudule, pseudonimul unei scriitoare belgiene, cu ilustraţii de Anca Smărăndache (Ploieşti, Paralela 45, 2013), disponibilă la Secţia de împrumut, Sala de lectură şi filialele 2, 3 şi 5.

La prima vedere pare o carte pentru adolescenţi, dar citind-o veţi descoperi, aşa cum şi eu am descoperit la rândul meu, un foarte reuşit volum de mister, scris cu talent şi duioşie, cu iubire de carte şi de oameni.

Personajul principal este Guillaume, un elev curios de ce se întâmplă în jurul lui. Oare de ce bătrâna doamnă care locuieşte vizavi de el scrie în fiecare noapte? Și cine este fata care o vizitează doar după căderea serii? Intrigat, Guillaume porneşte în urmărirea tinerei, fără să bănuiască măcar că se va îndrăgosti… Dar cât de ciudată se dovedeşte a fi această tânără! Ida îşi petrece nopţile căutând grimoarul magic cu ajutorul căruia va deveni scriitoare…
Iar surprizele care îl aşteaptă pe Guillaume nu se opresc aici. Cine este de fapt Ida? Și unde se găseşte acest faimos grimoar? Din dragoste pentru fată, Guillaume se avântă într-o călătorie fantastică, în ţara cărţilor şi a literaturii. Şi a descoperit bibliotec….. Vă îndemnăm să descoperiţi singuri!

Plonjaţi alături de el în miezul poveştii cu o atmosferă seducătoare, bine scrisă, cu o tensiune dozată şi cu un final neaşteptat!

Lectură recomandată de Bibliotecar!

Accesaţi cu încredere catalogul nostru online la un clic distanţă la http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/libraryHome.do

5 răspunsuri la “Cartea săptămânii – Bibliotecarul recomandă”

Comentariile sunt închise.