Cartea săptămânii – Bibliotecarul recomandă

Cartea acestei săptămâni (29.11. – 05.12.2021) este „1000 de ani de cultură şi civilizaţie românească: o istorie în imagini”, prefaţă de academician Virgil Cândea, cu texte de Georgeta Filitti şi Dorin Matei (Bucureşti, Editura Litera, 2018, 816 pagini) pe care o avem la Sala de lectură, Secţia de împrumut şi Secţia pentru copii şi tineret.

Această carte a apărut cu prilejul Centenarului Marii Uniri a românilor. Ea prezintă în imagini, în mare parte inedite, istoria poporului nostru și a spațiului locuit de acesta în cel de al doilea mileniu al erei noastre. Albumul se adresează cititorilor deja îndrăgostiţi de istorie, dar şi celor care, atraşi de frumuseţea ilustrațiilor, vor începe, din clipa când îl vor deschide, să fie interesaţi de trecutul nostru.
Este, în acelaşi timp, şi o carte de vizită ce prezintă cultura și civilizația românilor într-o formulă sintetică şi atractivă pentru toți străinii dornici să le cunoască.
Albumul oferă scenografia şi chipurile personajelor din principalele episoade prezentate în cărţile clasice de istorie și poate fi un cadou prețios și util pentru orice român sau străin. Volumul mai conține și texte introductive la fiecare secol, numeroase hărți și poate fi folosit în egală măsură şi de profesori la clasă.

Lectură recomandată de Bibliotecar!

Accesaţi cu încredere catalogul nostru online la un clic distanţă – http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/opac/search.do?mode=BASIC&action=search&queryTerm=uuid+%3D+28d30eecc0a8011471f48cd603ca4c5b&operator=OR&_open=1