Cartea săptămânii – Bibliotecarul recomandă

Cartea acestei săptămâni (22-28.11.2021) este „Enciclopedia ilustrată a elementelor chimice: chimia pe care nu o înveţi la şcoală” de Jack Challoner, traducerea Rodica Zăvoianu (Bucureşti, Corint Educaţional, 2012, 160 pagini) pe care o avem la filialele 1, 4, 5 şi 6.

Iată cum prezintă editura acest volum de chimie aplicată, pe înţelesul tuturor: „Ce legătură este între Taj Mahal și scheletul nostru? Între Turnul Eiffel și sângele nostru? Între sarea din mâncarea noastră și lămpile de pe stradă care ne luminează drumul spre casă? Răspunsurile sunt calciul, fierul și sodiul – fiecare fiind un element chimic.
Făurite în explozia primordială (Big Bang) și în supernove, elementele și compușii pe care îi formează au purces la crearea Sistemului Solar, a planetei pe care trăim, a aerului pe care îl respirăm, a apei de care depindem și a proteinelor care urmau să devină forme de viață. Această carte le prezintă pe fiecare dintre cele 118 elemente cunoscute. Unele, cum sunt carbonul, oxigenul și aluminiul, ne sunt familiare, altele, cum sunt gadoliniul și telurul, nu. În carte veți găsi datele statistice esențiale ale elementelor, compușii și întrebuințările importante ale acestora, precum și fascinantele povești ale descoperirii lor. Totodată, veți găsi explicații clare și concise despre ce este un element, cum și de ce sunt elementele aranjate în tabelul periodic și despre structura atomilor, unitățile de construcție a tot ceea ce vă înconjoară. Enciclopedia ilustrată a elementelor chimice este documentată, accesibilă și plină de lucruri uimitoare!”

Lectură recomandată de Bibliotecar!

Accesaţi cu încredere catalogul nostru online la un clic distanţă: http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/opac/search.do?mode=BASIC&action=search&queryTerm=uuid+%3D+aaabc3e7c0a801143bf3dd41049f9c65&operator=OR&_open=1