Cartea săptămânii – Bibliotecarul recomandă

Cartea acestei săptămâni (25-31.10.2021) este „Istoria parfumului” de Mandy Aftel (traducere din limba engleză de Loredana Bucuroaia, București, Baroque Books & Arts, 2020, 280 p.) pe care o găsiți la Sala de lectură, Secția de împrumut la domiciliu pentru adulți, filialele 2, 5 și 6.

Mandy Aftel este un parfumier american, proprietarul și aromadesignerului liniei de parfumuri naturale Aftelier, autoare a mai multe cărți despre parfumuri naturale și chiar a unei cărți de bucate pe bază de uleiuri esențiale. În volumul recomandat face istoria parfumului, urmărită din Antichitate și Evul Mediu până la alchimiști și designul aromelor secolului nostru. Aflați o sumă de informații despre aromele descoperite și folosite, cochetăria și creativitatea unei parfumiere care a proiectat și creat parfumuri exclusive pentru cele mai mari nume de la Hollywood, cu atenție la relația sensibilă și aparte dintre simțuri și suflet. Astfel, Mandy Aftel mărturisea că „Wild Roses l-am conceput pe relaţia dintre caisă şi trandafir, pe care am susţinut-o cu o bază de tarhon absolut. A fost un design foarte dificil până am reuşit să fac aromele de trandafir să evolueze de la un capăt la celălalt al parfumului, ca să-şi dezvăluie toate faţetele şi nuanţele.”

O carte despre lumea aromelor, despre combinațiile inedite, despre un simț care aduce delicii și un produs, parfumul, care înfrumusețează și dă savoare vieții.

Lectură recomandată de Bibliotecar!

Apelați cu încredere la catalogul nostru online la un clic distanță – http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/opac/search.do?mode=BASIC&action=search&queryTerm=uuid+%3D+333fea8ec0a8011471f48cd603eb15d5&operator=OR&_open=1