Cartea săptămânii – Bibliotecarul recomandă

Cartea acestei săptămâni (04-10.10.2021) este „Babel – în jurul lumii în 20 de limbi” de Gaston Dorren (București, Editura Niculescu, traducere de Elena Zamfir, 2020, 292 pagini) care se găsește la Secția de împrumut, la Secția pentru copii și tineret, precum și la filialele 2, 4 și 5 ale bibliotecii.

Iată cum prezintă editura cartea aleasă și de bibliotecari pentru recomandarea de lectură de săptămâna aceasta:

„Gaston Dorren face o incursiune de profunzime în istoria celor mai vorbite 20 de limbi de pe glob, cu particularitățile, bizareriile și poveștile extraordinare ale devenirii lor. Combinând lingvistica și istoria culturii, Babel ne invită în cel mai intrigant tur al lumii, răspunzând unor întrebări ce adesea au rămas doar un ecou pentru mulți: cum a reușit micuța Portugalie să dea una dintre cele mai vorbite limbi de pe glob, iar Olanda, nu?; de ce femeile din Japonia vorbesc diferit față de bărbații japonezi?; ce înseamnă pentru ruși să fii „înrudit” cu Engleza? sau cum reușeste scrisul non-alfabetic din India și China să răspundă acelorași nevoi ca alfabetul nostru, cu cele 26 de litere? Babel va schimba cu siguranță perspectiva noastră asupra lumii și a modului în care noi vorbim.”

Accesați cu încredere catalogul nostru online la un clic distanță: http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/opac/search.do?mode=BASIC&action=search&queryTerm=uuid+%3D+30471833c0a801147269b0470189d37e&operator=OR&_open=1

Lectură plăcută!

2 răspunsuri la “Cartea săptămânii – Bibliotecarul recomandă”

Comentariile sunt închise.