Cartea săptămânii 20-26.05.2024

Dacă este luni, este Cartea Săptămânii! Azi vorbim despre Adolescenţă şi Relaţii. Pentru voi, Bibliotecarul a ales o carte din colecţia Babel a editurii Nemira, intitulată „O prietenie” de Silvia Avallone, pe care o găsiţi la Secţia de împrumut la domiciliu şi toate filialele noastre.

Editura prezintă pe scurt volumul astfel: Prieteniile adolescenților sunt cele mai puternice, căci aceștia schimbă experiențe, secrete și haine, în timp ce se proiectează într-un viitor plin de speranțe. Elisa și Beatrice, protagonistele acestui roman, nu fac excepție. Deși poveștile lor de familie sunt total diferite – prima a fost crescută de o mamă iubitoare, dar capricioasă, căreia nu i-a păsat niciodată câtuși de puțin de aparențe, a doua, de o mamă obsedată de imaginea proprie, care și-a transformat până și fiica într-o păpușă Barbie –, între cele două fete s-a legat o prietenie foarte strânsă. Dar iată că, într-o zi, o inovație planetară, internetul, le-a schimbat viețile. Elisa va continua să facă parte din „lumea de ieri“, cea care prețuiește cărțile și cultura, în timp ce Beatrice se va lăsa cucerită de noua lume digitală, în care influencerii sunt atotputernici. Și astfel, cele două vor ajunge să aibă destine diametral opuse.

Pe scurt: „Un roman profund despre adolescență și vulnerabilitățile sale, despre bucuriile ei copilărești sau de-a dreptul scandaloase.“ – Avantages

Lectură recomandată de Bibliotecar!

Accesaţi cu încredere catalogul nostru online la un clic distanţă la http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/libraryHome.do