Bibliotecarul recomandă Cartea săptămânii 27.05. – 02.06.2024

Ziua de luni vine cu Cartea săptămânii. Azi alegerea s-a oprit asupra romanului „Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura, disponibil la Secţia de împrumut la domiciliu şi filialele 2 (cartier Noua), 3 (Strada Soarelui), 5 (Bd. Griviţei) şi 6 (Strada Iuliu Maniu 6).

Personajul căruia i se spune „Femeia cu fustă violet“ este de vârstă incertă, se dă în vânt după brioșele cu cremă de lapte, nu are prieteni și a schimbat o mulțime de slujbe. Probabil că datorită fustei violet, care a ajuns să-i definească identitatea, urmează mereu aceeași rutină. Când iese din casă, vecinii sunt cu ochii pe ea, iar copiii din parc o urmăresc, dornici s-o atragă în jocurile lor. Femeia cu fustă violet are un unic mare talent – să se strecoare lin prin mulțime fără să se atingă de nimeni și fără să se lase doborâtă de nici un trecător. Același talent este pus în valoare și în modul în care știe să navigheze prin viața cotidiană. Și tocmai atunci când oamenii cred că au reușit să-i înțeleagă și să-i anticipeze orice mișcare, un eveniment ieșit din comun rupe sfera predictibilului.

O carte tulburătoare, plină de suspans şi umor totodată, despre dificultatea de a-ţi găsi un loc într-o lume în care eşti perceput ca diferit.

Lectură recomandată de Bibliotecar!

Accesaţi cu încredere catalogul nostru online la un clic distanţă la http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/libraryHome.do