C. LEGIS – despre o expozitie

În perioada 8 ianuarie 2010  – 15 februarie 2010 am realizat o expoziţie tematică: „In Honorem  Dr. Şerban Beligrădeanu.  Legislaţia muncii ”

Dr. Şerban Beligrădeanu s-a născut la 30 aprilie 1928. A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea Bucurreşti şi Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucureşti; Doctor în drept, Universitatea din Bucureşti. S-a specializat la Facultatea Internaţională pentru Învăţământul Dreptului comparat cu sediul la Strasbourg obţinând diploma Şcolii Internaţionale de Dreptul Muncii Comparat, cu menţiunea „félicitationis du jury”; a frecventat şi cursul „Protecţia internaţională a drepturilor omului şi sistemele legislaţiilor naţionale”, organizat la Palatul Păcii (Haga) şi la Consiliul Europei (Strasbourg) de către Comitetul Helsinki – Olanda (1993). Între anii 1977 – 1989 a fost secretar general de redacţie la „Revista română de drept” şi din 1990 până în prezent redactor – şef al revistei „Dreptul”. În perioada 1961 – 2003 este autorul a 70 de volume, în domeniul dreptului muncii dintre care: „Răspunderea materială a angajaţilor”; „Comisiile de judecată”; „Încheierea, modificarea şi încetarea contractului individual de muncă”, tradusă şi în limba maghiară; „Dreptul Muncii”- Tratat, în colaborare cu Sanda Ghimpu, Ion Traian Ştefănescu şi Gheorghe Mohanu; „Dicţionar de dreptul muncii”, în colaborare cu Ion Traian Ştefănescu; „Legislaţia muncii comentată (1991 – 2003)”. De asemenea, în perioada 1955 – 2009, este autor a 236 de studii şi 47 de adnotări jurisprudenţiale publicate în reviste de profil juridic, axate pe problematica dreptului muncii, dar şi pe cea de drept civil, procesual civil etc, apărute în „Legalitatea Populară”, „Justiţia Nouă”, „Revista Română de Drept”, „Dreptul”, „Revista Română de Drept Privat”, reviste care pot fi studiate la Compartimentul Legis.

Adina – Comp. Legis

7 răspunsuri la “C. LEGIS – despre o expozitie”

… [Trackback]

[…] Read More here|Read More|Read More Informations here|Here you will find 79448 more Informations|Informations on that Topic: blog.bjbv.ro/?p=247 […]

Comentariile sunt închise.