Bibliotecarul recomandă Cartea săptămânii 31.07. – 06.08.2023

Vara înseamnă vacanţă, mare, soare, plajă, călătorii, insule, vise… Cartea acestei săptămâni vă oferă lectura unei poveşti care se petrece într-o insulă. Originară din Chile, scriitoarea Isabel Allende ne farmecă cu fiecare carte a ei, prin talentul rar de povestitoare şi prin imaginaţia fabuloasă. Romanul „Insula de sub mare” este alegerea bibliotecarilor pentru această săptămână, disponibil la secţia de împrumut şi filialele 1, 4 şi 5.

Privită de pe puntea corabiei, în mijlocul apelor tropicale, insula Saint-Domingue oferă iluzia unui paradis. Munții ei înalți sunt acoperiți de verdeață, câmpiile ei fertile sunt pline de roade. Dar, odată ce pune piciorul pe uscat, călătorul descoperă că pentru unii colonia franceză este un infern. Zarité Sedella pare sortită unei vieți de supunere tăcută și nefericire. S-a născut sclavă și, pentru că este sclavă, copiii ei nu îi aparțin, ci sunt o marfă de care stăpânii dispun cum vor. Pentru că este sclavă, nu îi este îngăduit să simtă, să vorbească, să gândească. Și totuși, frumoasa mulatră va ști să-și croiască în Lumea Nouă un drum spre fericire și libertate, în pofida tuturor uraganelor istoriei care mătură la sfârșitul secolului al XVIII-lea Europa și Americile.

Poveştile sunt experienţe, adesea reale, din care înveţi mereu. Descoperă povestea din spatele aparenţelor, dintr-o insulă adesea destinaţie de vacanţă.

Lectură recomandată de Bibliotecar!