Bibliotecarul recomandă Cartea săptămânii 07-13.08.2023

Liste, selecţii, top-uri, toate acestea ne ghidează de multe ori în alegerile noastre şi arată ce dorim, ce ne preocupă sau ce interese avem ori chiar ce lăsăm în urma noastră. Începem săptămâna cu Cartea săptămânii, aleasă dintre propunerile editurii Litera: „Istoria civilizaţiilor în 1000 de obiecte”, disponibilă la Secţia de copii (filiala 6 de pe Strada Iuliu Maniu nr. 6).

De ce această carte? Pentru că obiectele pe care le lăsăm în urmă vorbesc foarte mult despre trecutul şi prezentul nostru. Ele ne oferă o privire pătrunzătoare în viețile strămoșilor şi vieţile noastre, care este mai bogată și mai atrăgătoare decât orice listă de evenimente.

Cartea de față ne aduce în fața ochilor o adevărată comoară de artefacte fascinante – din preistorie în zilele noastre, de la lucruri cotidiene la unele excepționale -, dezvăluind istoria civilizațiilor umane de-a lungul vremurilor.

Călătorim adesea şi descoperim pe cont propriu civilizaţii şi culturi ale lumii. Dar nu avem timpul şi puterea să descoperim întreaga lume, nu ajungem să vizităm muzeele esenţiale ale lumii. Imaginaţi-vă cartea acestei săptămâni drept călătoria voastră în jurul lumii pe care nu ajungeţi să o faceţi. Însă cartea vă oferă această oportunitate. Călătorie/Lectură plăcută!

Lectură recomandată de Bibliotecar!

Accesaţi cu încredere catalogul nostru online la un clic distanţă la http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/libraryHome.do