Bibliotecarul recomandă Cartea săptămânii (29.08. – 04.09.2022)

Cartea săptămânii 29 august – 4 septembrie 2022 este „Puşculiţa de vânătoare: carte de educaţie financiară pentru copii şi părinţi” de Iulian Tănase (Bucureşti, Editura Pandora M, 2021). Volumaşul este disponibil şi se poate împrumuta de la filialele 2, 4, 5 şi 6.

Oricând este nevoie de educaţie financiară, la orice vârstă şi pentru orice vârstă. Iată cum prezintă editura cartea aleasă:

”Am rugat-o într-o zi pe mama să-mi cumpere o puşculiţă în care să strâng bani, dar să nu fie un porc. Nu am înţeles niciodată de ce majoritatea puşculiţelor sunt porci.
Mi se pare ciudat şi cuvântul puşculiţă. Puşculiţa vine de la puşcă. Puşca este o armă cu care mergi la vânătoare sau la război. Nu e ciudat să strângi banii într-o puşcă?!
Când am întrebat-o de ce chestia aia în care economisim bani se cheamă puşculiţă, mama a zis să mă duc să-l întreb pe tata, iar tata mi-a spus că nu şi-a pus niciodată întrebarea asta. Există o grămadă de întrebări pe care oamenii mari nu şi le pun.”

V-am stârnit interesul?! Carte recomandată de Bibliotecar!

Împrumută cartea accesând cu încredere catalogul nostru online la un clic distanţă la linkul http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/libraryHome.do