Bibliotecarul recomandă Cartea săptămânii

În Săptămâna PSI, dedicată psihologiei, recomandarea bibliotecarului merge către o carte despre relaţia de iubire a unui expert: „Atunci când iubim: cum să iubim în mod conştient şi să relaţionăm fără frică” de Osho (Bucureşti, Editura Litera, 2020), disponibilă la secţia de împrumut la domiciliu, filialele 2, 3, 2 şi secţia pentru copii.

Dragostea este sentimentul care justifică întreaga noastră viaţa, care ne susţine acţiunile, care ne însoţeşte (sau nu) pretutindeni. Vorbim, citim, vizionăm filme despre iubire, ascultăm muzică, cunoaştem pe de rost versuri lirice, de dragoste, având impresia că ştim aproape totul despre acest simţământ. Oare aşa e? Oare am învăţat ceva despre experienţa iubirii, oare avem ce să mai învăţăm?

Categoric da! Acesta este răspunsul dat de cartea săptămânii editate de Litera, care oferă soluții pentru a înțelege firescul iubirii și de a o trăi plenar și satisfăcător. Dragostea ar trebui să fie o realitate a existenței noastre, nu doar un vis sau subiectul unor poezii. Este o temă care ar trebui să ne definească întreaga viață. Și niciodată nu este prea târziu să trăiești dragostea pentru prima dată. Trebuie să învățăm să iubim, având în vedere că puține persoane știu să o facă. Toată lumea crede că dragostea este necesară, că o viață fără iubire este o viață trăită fără să simți. Totuși, sunt foarte puțini cei care știu cu adevărat să iubească și tot ceea ce fac în numele iubirii nu este iubire, ci orice altceva.

De multe ori, dragostea se confundă cu multe alte concepte : gelozie, furie, ură, posesie, dominare, egoism. Toate acestea sunt otrăvuri care distrug adevăratul nectar: să iubești înseamnă să te eliberezi de toate aceste interferențe. Doar atunci, în acel moment, dragostea va înflori în noi. Ce este dragostea aşadar? În această carte plină de provocări, Osho – unul dintre cei mai revoluționari gânditori ai vremurilor noastre – ne provoacă să punem sub semnul întrebării ceea ce știm despre dragoste și ne deschide spre posibilitatea unei iubiri care este naturală, completă și liberă de posesivitate și gelozie.

Lectură recomandată de Bibliotecar!

Accesaţi cu încredere catalogul nostru online la un clic distanţă la http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/libraryHome.do