Bibliotecarul recomandă Cartea săptămânii

1 februarie 2023 este Ziua internanţională a cititului împreună (ZICI) şi în legătură cu acest eveniment a fost aleasă şi cartea săptămânii: „Cum să creşti un cititor” de Pamela Paul şi Maria Russo, cu ilustraţii de diferiţi artişti, apărută la editura bucureşteană Didactica şi disponibilă la sala de lectură, secţia de împrumut la domiciliu, secţia de copii şi filialele 2 (cartier Noua) şi 5 (Bd. Griviţei).

Combinând sfaturi clare și practice cu idei pentru inspirație, trucuri și liste de cărți recomandate, Cum să crești un cititor îți arată cum să te bucuri, alături de copiii tăi, de momente de lectură nesfârșite și cum să-i ajuți să citească cu plăcere. Împărțită în patru secțiuni – de la bebeluși la adolescenți –, fiecare secțiune fiind ilustrată de câte un alt grafician, această carte îți oferă idei utile la fiecare pagină, posibilități de a dezvolta o rutină a lecturii în familie, modalități de realizare a unei biblioteci a familiei sau cum îi poți implica în momente de lectură pe copiii tăi. A cincea parte, „Alte cărți care merită iubire: clasificare în funcție de temă și vârsta cititorului“, constituie recomadări aparte ale autoarelor. Sfaturile din această carte sunt neprețuite pentru orice părinte care dorește să crească un cititor adevărat, pentru că vei îmbogăți viața copilului tău cu lucruri minunate.

Vă îndemnăm să profitaţi de sfaturile şi recomandările autoarelor, care au experienţă în jurnalism cultural, în munca de edictor şi redactor de cărţi pentru copii la o publicaţie de specialitate: The New York Times Book Review.
Despre autor:

Lectură recomandată de Bibliotecar!

Accesaţi cu încredere catalogul nostru online la un clic distanţă http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/libraryHome.do

4 răspunsuri la “Bibliotecarul recomandă Cartea săptămânii”

Comentariile sunt închise.