Bibliotecarul recomandă Cartea săptămânii

Ce carte poate fi mai interesantă de recomandat din partea bibliotecii decât un atlas al tradiţiilor de Crăciun?! Cartea săptămânii este „The Atlas of Christmas: the merriest, tastiest, quirkiest Holiday traditions from around the world” de Alex Palmer, apariţie editorială new-yorkeză a anului 2020, disponibilă pentru împrumut la secţia engleză a bibliotecii.

În acest compendiu festiv, descoperiți moduri fascinante (și uneori de-a dreptul ciudate!) în care oamenii și națiunile sărbătoresc sezonul sărbătorilor de Crăciun și împărtășesc tradițiile lor unice, împreună cu familia și prietenii.
Știați că în Guatemala există o tradiție de a arde Diavolul de Crăciun pentru a începe sezonul acestei sărbători, când, într-o mare petrecere se dă foc unei pinata ce întruchipează spiritul răului? În Suedia, o figură populară în tradițiile de Crăciun este Capra de Yule, un personaj zbuciumat, amenințător, care cere cadouri. Și în Japonia, un vas mare de pui fript a la Kentucky a devenit sărbătoarea clasică de Crăciun. Acestea și multe alte tradiții globale de Crăciun sunt prezentate aici în această carte încântătoare. De la decorațiuni și activități până la sărbători și delicii speciale, există o gamă largă de tradiții atât minunate, cât și neobișnuite de pe tot globul.

Lectură recomandată de Bibliotecar!

Accesaţi cu încredere catalogul nostru online la http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/libraryHome.do

7 răspunsuri la “Bibliotecarul recomandă Cartea săptămânii”

Comentariile sunt închise.