În ultimul timp se transmit tot mai multe ştiri îngrijorătoare despre mediu şi despre climă, ceea ce arată practic cât de mult ne afectează ceea ce se întâmplă cu natura din jurul nostru. Unele lucruri depind chiar de noi şi putem să le schimbăm. Cartea săptămânii 9-15.01.2022 nu este neapărat o carte despre mediu, ci despre cum putem trăi mai adânc, cu bucurie, fără să avem multe în jur. Volumul ales este „Iubeşte oamenii, foloseşte lucrurile, pentru că invers nu funcţionează niciodată” de Joshua Fields Millburn şi Ryan Nicodemus, în traducerea Dianei Morăraşu (Bucureşti, Editura Litera, 2021, 400 pagini), disponibilă la secţia de împrumut şi filialele 2 şi 5.
Editura prezintă astfel cartea: ”Minimaliștii ne arată cum să ne deconectăm de la starea noastră condiționată de aspectele materiale și să ne reconectăm la adevărata noastră natură: iubiți oamenii și folosiți lucrurile. Aceasta nu este o carte despre cum să trăiești cu mai puțin, ci despre cum să trăiești mai profund și mai deplin”. (Jay Shetty)
”Cum ar putea fi viața ta mai bună cu mai puțin?
Imaginați-vă o viață cu mai puțin: mai puține lucruri, mai puțin stres și mai puţine datorii, mai puține nemulțumiri – o viață cu mai puține distrageri. Acum, imaginați-vă o viață cu mai mult: mai mult timp, relații mai semnificative, mai mult progres și contribuție și mulțumire – o viață plină de sens și de pasiuni, necondiționată de capcanele lumii haotice din jurul vostru. Ceea ce vă imaginați este o viață intenționată. Și pentru a ajunge acolo, va trebui să renunțați la dezordinea care vă stă în cale.
Cum învățăm să trăim încrezători fără lucrurile materiale de care ne-am convins singuri că avem nevoie? Cum să avem o viață mai satisfăcătoare și mai plină? Cum învățăm să ne redefinim prioritățile? Cum schimbăm modul în care ne privim pe noi înșine? Și cum obținem ceea ce ne dorim de la viață?
În ”Iubește oamenii, folosește lucrurile”, Joshua Fields Millburn și Ryan Nicodemus trec peste etapa organizării și a curățeniei pentru a ne arăta cum minimalismul face loc pentru reevaluarea și vindecarea celor șapte relații esențiale din viața noastră: lucruri, adevăr, sine, bani, valori, creativitate și oameni. Ei ne prezintă propriile experiențe – și pe cele ale oamenilor pe care i-au întâlnit de-a lungul călătoriei minimaliste –, ca să ne ofere un model pentru a trăi o viață mai plină, mai semnificativă.
Pentru că, odată ce ai mai puțin, poți face loc pentru lucrurile cu adevărat importante”. (Editura)
Lectură recomandată de Bibliotecar!
Accesaţi cu încredere catalogul nostru online la un clic distanţă la http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/libraryHome.do