BIBLIOTECA VIE la Braşov

În perioada 29-31 octombrie 2010, Asociaţia de Servicii Sociale SCUT Braşov şi Biblioteca Judeţeană “George Bariţiu”, în colaborare cu Reţeaua de Sprijn Comunitar, organizează evenimentul BIBLIOTECA VIE.

Proiectul îşi propune să promoveze respectul pentru drepturile omului şi demnitatea umană, să atragă atenţia asupra diversităţii în toate formele ei, să stimuleze dialogul între oameni.

Biblioteca Vie funcţionează ca o bibliotecă obişnuită – cititorii vin şi împrumută cărţi pentru o perioadă limitată de timp, pe care apoi le returnează. Singura diferenţă este aceea că în Biblioteca Vie cărţile sunt ‘vii’!

O CARTE VIE nu este un actor care joacă un rol! O Carte Vie este o persoană care a ales să reprezinte public un anumit grup, este un exemplu de cum pot fi oamenii dintr-un anumit grup, cine sunt ei de fapt. „Cărţile vii” sunt oameni curajoşi, care-şi asumă convingerile şi sunt dispuse să discute şi să-şi împărtăşească valorile cu ceilalţi.

Tipuri de cărţi vii pe care le puteţi citi în sala de lectură a bibliotecii judeţene, în zilele de 29-30-31 octombrie, între orele 10-16: Psihoterapeut, Astrolog, Vegetarian, Rrom, Tânăr instituţionalizat, Persoană cu dizabilităţi, Sportiv, Voluntar, Jurnalist, etc.

Oricine poate fi cititor în Biblioteca Vie! Intrarea este liberă! Vă aşteptăm!

4 răspunsuri la “BIBLIOTECA VIE la Braşov”

Comentariile sunt închise.