Biblioteca şi şoferii de autoturisme

În ultima săptămână am asistat la discuţii animate între şoferii de autoturisme şi personalul bibliotecii din cauza faptului că am avut nevoie să descărcăm din dubiţă mai multe bunuri şi am blocat astfel drumul de ieşire al unor şoferi nerăbdători cu timpul şi cu oamenii. Desigur, am eliberat în timp scurt calea de acces, dar pretenţiile imperative şi comentariile neînţelegătoare tot au existat. Puteau lipsi, dacă se aştepta rezolvarea situaţiei şi nu se acţiona cu convingerea vitezei şi a faptului că trebuie să fim la dispoziţia bunului plac. Acum trebuie spus că spaţiul public din jurul bibliotecii nu este amenajat ca parcare, dar este folosit şi cu acest scop. Încă de la prima oră, locul este ticsit, maşinile îşi dispută locul. E drept că imediat în vecinătate este amenajată parcarea de primărie, dar este cu plată. Se întâmplă la bibliotecă acelaşi lucru ca pretutindeni: multiplicarea comportamentului abuziv al şoferilor. Maşinile şi şoferii îşi dispută şi ocupă tot spaţiul trotuarelor, de regulă îngust, rezervat pietonilor, „lăsându-i” să circule pe carosabil şi punând viaţa lor în pericol. Am trăit de prea multe ori experienţa aceasta de pieton.

3 răspunsuri la “Biblioteca şi şoferii de autoturisme”

Acelaşi lucru poate fi constatat şi în curtea Casei Baiulescu, unde avem parte zilnic de discuţii de acest gen şi unde mereu cineva blochează cu orele maşinile celor care lucrează în bibliotecă, aceştia aflându-se de multe ori în imposibilitatea de a ieşi din curte, după terminarea programului de lucru.
Mi s-ar părea de bun-simţ să interzicem accesul din afară, cu o barieră automată şi să se poată intra numai pe baza unui card de acces. Nu este parcare publică şi oricum nu este loc de parcare pentru mai mult de 7-8 maşini, exact numărul maşinilor bibliotecii şi a celor câţiva colegi, care chiar nu cred că trebuie puşi în situaţia de a plăti 8 ore de parcare pe zi.
Să sperăm că se va găsi cândva o soluţie civilizată pentru aceste probleme.

… [Trackback]

[…] Read More here|Read More|Read More Infos here|There you will find 70791 additional Infos|Informations on that Topic: blog.bjbv.ro/?p=418 […]

Comentariile sunt închise.