Biblionef

Câteva noutăţi despre parteneriatul bibliotecii cu Asociaţia BIBLIONEF din Franţa. Un parteneriat durabil şi eficient, care, de-a lungul celor doisprezece ani de existenţă, s-a concretizat în donaţii succesive, însumând peste 6000 de cărţi noi, primite de instituţia noastră. Valoarea acestor donaţii creşte exponenţial, în condiţiile lipsei cvasi-totale a cărţilor în limba franceză, din librăriile româneşti, ca şi a bugetului de austeritate al bibliotecii. Subliniem faptul că bibliotecarele noastre de la Mediateca francofonă au avut posibilitatea să selecteze, din lista stocului de carte de care dispune asociaţia, titlurile de care avem nevoie, pentru a răspunde punctual necesităţilor noastre.

Cărţile primite recent vor permite extinderea unui proiect al Mediatecii francofone a bibliotecii noastre ce se derulează de 15 ani, şi constă în difuzarea cărţilor în limba franceză, cu bibliobuzul, în şcoli din Braşov. De acum, bibliobuzul îşi va lărgi traseele, de la cele 18 şcoli din oraş, către şcoli şi biblioteci din oraşele şi comunele judeţului, în beneficiul tinerilor cititori.

Cu ocazia reactualizării sitului, Asociaţia Biblionef a evidenţiat, chiar în pagina de titlu, aspecte actuale ale acestui parteneriat francofon.

Pentru alte detalii accesaţi adresa:

http://www.biblionef.com/archives/1591

Elena Dimitriu

3 răspunsuri la “Biblionef”

Felicitari pentru acest parteneriat! Succes in continuare! Am inteles ca sunt mai ales carti noi pentru copii. Vreau si eu sa redevin copil si voi veni sa ma uit peste o carte din cele primite. Pastrez o amintire frumoasa cartilor de benzi desenate, franceze si belgiene, pe care le aveti in numar mare in fond.

… [Trackback]

[…] Find More here|Find More|Find More Informations here|Here you will find 98882 additional Informations|Infos on that Topic: blog.bjbv.ro/?p=1758 […]

Comentariile sunt închise.