ALARA DENIZ – debut expoziţional

IMG_1030Secţia pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu” Braşov găzduieşte în perioada iunie –  iulie 2015, prima expoziţie a artistei ALARA DENIZ, elevă în clasa a IV-a, la Şcoala nr. 6 „Iacob Mureşianu” din Braşov.

Este un debut expoziţional ce reuneşte un număr de 24 de lucrări pe diverse teme, realizate prin tehnici diferite şi deosebite.

De origine turcă, Alara îşi începe călătoria artistică aici, la Braşov, oraşul său adoptiv pentru perioada începutului copilăriei, unde artista a descoperit cuvântul scris, povestea, culoarea.

Debutul în lumea artei plastice, despre care vorbeşte cu atâta plăcere, s-a petrecut într-o zi de luni, pe data de 8 iunie 2015, în faţa audienţei formată din oameni care o iubesc şi o susţin: mama, doamna învăţătoare, colegii de clasă, utilizatori ai bibliotecii pasionaţi de artă şi noi, bibliotecarele Sectiei pentru Copii şi Tineret.
Am organizat această expoziţie pentru că ne-am propus să susţinem acest artist foarte tânăr şi foarte special prin calitatea execuţiei tablourilor sale şi stăpânirea unor tehnici puţin cunoscute de copiii de vârsta ei. Pentru că ne-am dorit să-i facem cunoscută pasiunea pentru culoare şi frumos, pentru că vrem să vă povestim despre copiii minunaţi care ne trec pragul şi pentru că dorim să îi ajutăm să îşi urmeze chemarea.

În cazul Alarei, am reuşit! Drumul ei continuă spre Bucureşti, la colegii de la Biblioteca Metropolitană care vor găzdui această expoziţie surprinzătoare în perioada 4 – 14 august a.c. Dacă nu ajungeţi să vedeţi tablourile la Braşov, vă recomandăm să nu rataţi Bucureştiul, pentru că, la foarte scurt timp după aceea, Alara se va întoarce în ţara sa natală, Turcia.