U4energy Competition

Primary and secondary schools across Europe are invited to participate in this exciting competition. Schools can win prizes for their achievements in saving energy. The first round of the U4energy competition was officially launched in September 2010. The second round is now open – you can submit your entries until May 2012.

***

Şcolile şi liceele din statele membre ale UE, Croaţia, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein sunt invitate să participe la acest concursul U4energy,  care urmăreşte optimizarea consumului de energie în şcoli.
Concursul are patru categorii:

  •  Cele mai bune măsuri privind eficienţa energetică – se adresează comunităţilor şcolare (profesori, elevi, autorităţi şcolare) sprijinite de autorităţile locale;
  •  Cele mai bune practici pedagogice de sensibilizare în ce priveşte optimizarea consumului de energie – se adresează profesorilor;
  • Cea mai bună campanie de conştientizare în ce priveşte eficienţa energetică – se adresează elevilor îndrumaţi de profesori;
  •  Cele mai bune practici în domeniul educaţiei pentru energie realizate în afara concursului U4energy – categoria „Premiul Special” adresată câştigătorilor şi coordonatorilor de iniţiative naţionale finanţate din fonduri publice care promovează eficienţa energetică în şcoli.

Profesorii şi elevii pot alege să se înscrie într-una sau mai multe categorii, în conformitate cu cerinţele legate de participare.

Materialele pot fi trimise în orice limbă oficială a UE, precum şi în norvegiană şi croată. Este obligatoriu, însă, să se trimită o traducere a titlului şi un rezumat corespunzător în engleză.

Toţi câştigătorii naţionali vor fi invitaţi într-o excursie de 2 zile (cheltuielile asigurate) pentru a participa la ceremonia de decernare a premiilor europene în Bruxelles. Ei vor face, de asemenea, turul Parlamentul European împreună cu un europarlamentar, vor primi un certificat de participare, un trofeu şi un kit pentru şcoala. Marele juriu va selecta, dintre câştigătorii naţionali, cele mai bune două lucrări per categorie pentru a desemna cei trei laureaţi europeni şi pe următorii 3 clasaţi.

Pe lângă excursia de 2 zile, câştigătorilor europeni li se vor acorda premii consistente,  în valoare de 3000 €.

Data limită pentru trimiterea materialelor este: 16 mai 2012