Surpriza sfarsitului de an

Ultimele doua saptamini din 2009 biblioteca a lucrat intr-un singur schimb, pastrand usile deschise toata aceasta perioada. Desi orarul nostru era redus, am avut surpriza sa fim cautati de cititori pina in ultimele zile. Colegii de la inscrieri si imprumut au fost solicitati pina in ultimele momente ale programului de lucru. Chiar daca era vacanta pentru sistemul de invatamant, lectura nu intrase in vacanta, iar utilizatorii au profitat din plin de bonusul acordat de a lua cu imprumut 6 carti acasa. Pina si Colectiile Speciale au fost solicitate in acest rastimp exceptional, o adevarata surpriza placuta. Ne bucuram asadar ca interesul pentru lectura se mentine in perioada de relaxare a sarbatorilor, iar biblioteca este frecventata de iubitorii cuvantului scris.

6 răspunsuri la “Surpriza sfarsitului de an”

Asa este: bibliotecarii au fost si sunt pe baricade mereu. Ei sunt oamenii din spatele cortinei, fara ei activitatea din biblioteci ar stagna si nu s-ar mai simti pulsul activitatii culutarale dintr-o comunitate. Dar cine ii sustine in trebuintele lor? Sunt si ei tot bugetari, nu? Profesorii au sindicatul lor ce le sustine doleantele, primesc: bonuri valorice, bilete de tratament in statiuni si bilete de odihna la mare. Bibliotecarii oare ai cui sunt? Fac si ei parte dintr-o asociatie: ANBR, la care cotizeaza an de an, dar asociatia ce face pentru ei? Nu suntem si noi tot oameni? tot bugetari? tot romani? Noi ne oferim serviciile si impartasim din experienta noastra tuturor utilizatorilor si doritorilor de cunoastere, contribuim la bunul mers al procesului instructiv-educativ al tinerilor si al oricarei persoane interesate de un anumit domeniu… si… in schimb, noi ce primim?… zile de concediu fara plata, salarii mici, etc. Intreb: este corect?

… [Trackback]

[…] Read More here|Read More|Read More Infos here|Here you can find 68401 additional Infos|Infos on that Topic: blog.bjbv.ro/?p=159 […]

Comentariile sunt închise.