Ştiri despre dreptul de autor

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europe 4 februarie 2010 a fost publicată informarea privind data intrării in vigoare a Tratatului OMPI privind drepturile de autor şi a Tratatului OMPI privind interpretările şi execuţiile si fonogramele, respectiv 14 martie 2010. Tratatele au fost adoptate la Geneva la 20 decembrie 1996.
România a ratificat in 1998 Conveţia de la Berna din 1886 pentru protecţia operelor literare şi artistice.
De asemenea, poate fi menţionat că la iniţiativa unor cadre didactice universitare a căror principala preocupare este protecţia operelor şi a autorilor de opere (dreptul proprietăţii intelectuale), în temeiul art. 40 din Constituţia României şi a art. 124 si următoarele din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a luat fiinţă  SOCIETATEA AUTORILOR ŞI EDITORILOR ROMÂNI DE OPERE ŞTIINŢIFICE – PERGAM.

5 răspunsuri la “Ştiri despre dreptul de autor”

Da, interesanta stire! Mai ales in contextul actual cand guvernantii vor sa puna impozit pe dreptul de autor. Oare societatea respectiva a luat fiinta determinata de intentiile guvernului? Ce alte organe de gestiune colectiva a dreptului de autor si drepturilor conexe exista in Ro? Exceptie ORDA, pe care il stim. Mai am o intrebare: practic, pentru Romania, ce importanta au aceste legi europene in contextul legii nr. 8/1996? Ne ajuta, ne lamuresc mai mult sau ne complica doar viata?

Comentariile sunt închise.