Să nu încetăm să ne jucăm!

61135406_2203296586444730_1410886822476644352_oSă nu încetăm să ne jucăm!” este titlul expoziției lui Pilbáth Hugó-Áron, al cărei vernisaj va avea loc miercuri, 05 iunie 2019, orele 17:30, la Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene George Barițiu Brașov (Str. Iuliu Maniu, nr. 6)

Pilbáth Hugó-Áron are 3 ani și 4 luni  și este un copil ca oricare altul.  

Ideea de bază a acestei expoziții este aceea de a încuraja părinții să lase copiii să descopere lumea prin joc, fără a le sugera sau impune tiparele de gândire specifice adulților.

Pentru copii, o linie poate însemna un drum, un punct o picătură de ploaie, o pată de culoare o frunză sau un copac. Copiii găsesc, de cele mai multe ori, modalități noi de exprimare. Nu putem să le cerem să fie perfecți, dar putem să le încurajăm visele, ideile și pasiunile. Astfel facem și noi parte din lumea lor magică, redescoperindu-ne! Le dezvoltăm latura creativă prin artă și joc, creativitate care mai târziu se poate manifesta în alte domenii, de exemplu: știință, tehnică etc.. Uneori trebuie să îi ajutăm, alteori e necesar doar să fim doar prezenți și să îi lăsăm să se joace în lumea lor fără să intervenim. Copiii au nevoie de șanse și oportunități ca să descopere cu ce sunt dăruiți!

Raluca D. Hoisan Pilbáth (grafician)

Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene George Barițiu Brașov este inițiatoarea și susținătoarea unor astfel de evenimente culturale, destinate descoperirii și promovării tinerelor talente, încă de la vârste fragede. Sunteți așteptați cu drag să pășiți în acest mic colț de Rai al copilăriei fiecăruia dintre noi!