Recenzie de carte – The mist de Stephen King

Teodora Nagy este o elevă de clasa a XI-a de la Colegiul Naţional Ioan Meşotă Braşov, pasionată de lectură şi interesată de o carieră în domeniul cărţilor şi publicaţiilor editoriale. Biblioteca noastră i-a propus să îşi încerce talentul şi să îşi perfecţioneze abilitatea de a rezuma, descrie, prezenta, critica cărţile citite. Aceasta este a doua recenzie a voluntarei secţiei engleze a bibliotecii noastre, despre un mic roman de Stephen King, The Mist, pe blogul nostru:

Cine ar fi crezut că într-o carte atât de scurtă se pot întâmpla atât de multe lucruri înfricoșătoare!? În urma unei furtuni ciudate, David Drayton, fiul său Billy şi vecinul lor Brent Norton se alătura multor altor vecini și se îndreaptă către supermarket-ul local, pentru a reface stocul de provizii. Odată ajunși însă acolo, sunt prinși de o ceață nenaturală care a învăluit orașul. Forțe violente ascunse în ceață încep să apară, alături de un pericol neașteptat – un grup de supraviețuitori, conduși de o nebună religioasă, cer un sacrificiu. David şi fiul său trebuie să evadeze. Dar ce se află afară ar putea fi chiar mai periculos.

Această carte explorează ororile atât ale unui inamic pe care îl cunoști cât şi ale unuia pe care nici nu ți-l poți imagina. Nu este prima scriere citită de acest autor, însă a fost prima care m-a speriat. Când citești un roman horror, indiferent cât de senin este peisajul, nu te poți abține – simți pericolul venind, calmul este prea calm, fiecare descriere pare relevantă.
Exact așa m-am simțit citind The mist, de Stephen King.

Nu este, bineînțeles, o carte perfectă. Există teme si acțiuni care mi-au displăcut enorm, replici şi decizii ale personajului principal care nu mi-au fost pe plac. Însă trecând cu vederea aceste greșeli des întâlnite în cărțile acestui autor, mi-a plăcut foarte mult scurtul roman. Titlul de the ultimate storyteller i se potrivește perfect lui King. În nici 200 de pagini, autorul reușește să creeze o lume nouă, specii noi, personaje de care te atașezi și să descrie modul în care mintea umană funcționează în momente de meximă criză. Prefer să vă las să descoperiți singuri această poveste. Cu cât stiți mai putine informații, cu atât cartea va fi mai interesantă!

Puteți împrumuta cartea din sectia de carte engleză. Recomand totuși ca cititorii să aibă peste 16 ani, deoarece numeroasele scene de omor sunt descrise explicit. Limbajul licențios şi episoadele de violență nu sunt potrivite pentru o audiență tânără!

Recenzie de Teodora Nagy