Profesori, tehnologie, bibliotecă

0-ziua-fericirii-2Violeta Daniela Nedelcu, profesoară de limba română la Școala Gimnazială nr. 2 din Brașov, este creatoarea Clubului Inspirație pentru școală și a grupului de facebook cu același nume.

Un om energic și care își iubește meseria, și-a dorit să poată adapta ceea ce face în clasă la cerințele lumii de astăzi, să poată utiliza alături de elevii ei tehnologia modernă, așa că s-a înscris la multe cursuri de formare, care i-au permis să evolueze. Dintre acestea, consideră ca fiind cea mai valoroasă, experiența de la cursul Aspire for Teachers, la care a participat în 2016.

Practică învățarea vizibilă în mediul online de 3-4 ani și a inițiat pentru colegii ei profesori din Brașov evenimente de învățare nonformală. Enumerăm câteva din cele găzduite de Secția de Copii și Tineret a Bibliotecii Județene Brașov: „Bucuria de a fi profesor” având ca invitată pe Claudia Badiu, „Orele de școală ca o poveste” având ca invitată pe Claudia Chiru, „Educație și veselie…cu tehnologie!” având ca invitată pe Cornelia Melcu, „Drumul învățării de la elefant la călăreț” având ca invitat pe Vasile Brașovanu, precum și lecturi pedagogice și dezbateri cu cadrele didactice sub genericul „Starea de bine” cu cărți ca „Să predăm ca în Finlanda” de Tim Walker sau „Alege cuvintele, nu bâtele și pietrele” de Scott Cooper.

A inițiat de asemenea proiecte educaționale  și ateliere de literatură cu elevii în cadrul Bibliotecii județene din Brașov. Își găsește timp să scrie și articole, pe care le puteți regăsi pe blogul bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov.  http://www.tv2bv.com , pe site-ul http://www.suntpitic.ro și pe facebook, în grupurile: Lecturiada2018, Twinkl și Inspirație pentru școală.

0-ziua-fericirii-1

Sursa: dna Rodica Bărbuță, Comunitatea CREER